Demonstrationen begyndte i Farum og endte ved rådhuset i Værløse. Foto: Jens Berg Thomsen

Demonstrationen begyndte i Farum og endte ved rådhuset i Værløse.

Mor om institutionsbørns hverdag: "Det gør ondt at være vidne til"

Forældre vandrede fra Farum til Værløse til demonstration for minimumsnormeringer

Af
Jens Berg Thomsen

(tekst og foto)

demo Lørdag var der demonstration over hele landet for minimunsnormeringer i institutionerne, og det galdt også i Furesø, hvor forældre, bedsteforældre, børn og andre markerede begivenheden ved at vandre fra Farum Bytorv til rådhuset i Værløse.

En af talerne var Jane Maj Hanson, der er fællestillidsrepræsentant for BUPL i Storkøbenhavn.

"Jeg ved, der er mange pædagoger ude i landet, der er glade for den opbakning. Vi kan ikke blive ved med at strukturere os ud af det med normering. Vi ved, hvad der skal til for at give jeres børn et godt børneliv. Tak for den opbakning, I viser," sagde Jane Maj Hanson.

Også den tidligere formand for Børnerådet Per Schultz Jørgensen, der bor i Farum, var en af talerne.

"Jeg er glad for at se så mange, for vi skal kæmpe for minimumsnormeringer. Det er en af de vigtige nøgler til et godt børneliv. I de nordiske lande har vi verdensrekord i, hvor mange småbørnsmødre, der er på arbejdsmarkedet. Det skal vi være glade for, men det stiller også store krav til den omsorg, vi giver børnene. Det er i de første år, vi knytter os til andre mennesker. Det er mor og far og også den omsorgsfulde pædagog. Det er et pendul, som vi lever resten af vores liv på," sagde han blandt andet," sagde han.

"Jeg håber, vi får sat børnene på dagsordenen til det kommende valg. Der, hvor jeg får passet mine børn, er der fantastiske ansatte og ledere. Men alligevel kan jeg mærke, at mine børn ikke får den omsorg, de har brug for. Når man afleverer, og der er 17 børn og én pædagogmedhjælper, så er det ikke godt nok. Det gør ondt at være vidne til. Og jeg er sikker på, I har historier lige som mig med personale, der virkelig prøver at løbe stærkt. Men der er bare ikke nok personale," sagde Louise With Sengeløv.

Publiceret 12 April 2019 14:00

SENESTE TV