"Der er masser af plads til at forbedre bus- og togtrafikken i Nordsjælland," mener Trine Torp, der håber genvalg til Folketinget. Foto: Jens Berg Thomsen

Mød kandidaten:

"Valgkampen skal skabe kontakt og dialog med mange"

Trine Torp fra SF vil bekæmpe ulighed og slå et slag for den grønne omstilling. Hun mener også, at der er plads til forbedringer i den kollektive trafik i det nordsjællandske

Af
Niels Idskov

#fv19 Trine Torp vil kæmpe for udsatte børn og unge og i det hele taget for at mindske uligheden, der hvor den kommer til udtryk, hvilket også omfatter mangler i den kollektive trafik. Men også natur, miljø og klima vil SF´eren slå et slag for.

49-årige Trine Torp har siddet i Folketinget for SF siden 2015, og i den valgkamp, der så småt er i gang, ser hun den grønne dagsorden ligge højt på temalisten. Hun har haft flere grønne ordførerskaber i sine første fire år på tinge, og hun har bl.a. kæmpet for, at vi også kan sikre rent drikkevand i fremtiden.

"Vi bliver på Christiansborg også mindet om, hvor vigtig klima-dagsordenen er, når vi hver torsdag ved indgangen mødes af folk fra organisationen "Klima-påmindelsen." Stadig flere borgere er optaget af klima-spørgsmål og den grønne dagsorden, og det gælder alle aldersgrupper, men måske især de unge," uddyber Trine Torp.

Kritisk søn

Hun fortæller, at hendes egen søn på 18 år, der for første gang skal stemme ved et folketingsvalg, vil satse på den kandidat, der mest overbevisende måde vil sige, at han eller hun vil gøre noget ved klimaforandringerne.

"Og der er ikke garanti for, at det bliver mig, siger han," griner Trine Torp, der også fornemmer, at stadig flere interesser sig for naturen, for arter, der forsvinder, for naturområder, som er under pres, og drikkevand truet af pesticidrester.

Røde og grønne mærkesager

Således er valgkamp anno 2019 en alvorlig sag for Trine Torp, for hun vil gerne fortsætte sit arbejde for sine røde og grønne mærkesager. Som uddannet cand.psyk. og via jobs i den sektor har hun en bagage og en viden på det område, der i bred forstand handler om ulighed og dårlige opvækstvilkår. Om børn og unge, der kræver tidlig støtte og hjælp, om en ny generation af børn og unge med flere psykiske problemer end tidligere set, om et pres på psykiatrien, om store, nok lidt for store forventninger til en ungdom, der heller ikke må tage deres uddannelse lidt ad omvejen, og som begraves og lulles ind i tests, kontrol og perfekthedskultur. Det er et politisk ansvar at få gjort noget ved det.

"Og alt det her er noget, som først og fremmest påduttes de unge udefra af os voksne. Den mentale mistrivsel vokser, vi ser stadig flere børn og unge ramt af angst og depression, og der vil vi SF kæmpe for en "Ro-på-reform.", fastslår Trine Torp.

Men ulighed ser Trine Torp også på de regionale trafikforhold. Hun er gift og har to børn og bor selv i Halsnæs Kommune - hvor hun i øvrigt sad i byrådet fra 2009 og seks år frem - men synes ikke, at det er let at komme f.eks. fra Frederiksværk til Værløse eller Farum med den kollektive trafik.

"Jeg er skuffet over regeringens fremlagte infrastrukturplan, som jo intet gør for at forbedre den kollektive trafik i Nordsjælland. Problemer med trafiktrængslen løses ikke bare ved at bygge flere veje. Der er mange gode grunde til at kigge på at forbedre bus- og togtrafikken i vores region, ikke mindst af hensyn til de mange, som ikke har bil," siger Trine Torp.

Væk fra det traditionelle

På SF-listen over opstillede i Nordsjælland er Trine Torp en af fire kvinder på en liste med i alt fem personer. Ved valget i 2015 gik SF kun et enkelt mandat valgt her. Og det var Trine Torp, som ser optimistisk på chancen for genvalg:

"Jeg håber på opbakning til at fortsætte mit arbejde - og hvem ved, måske også et ekstra mandat?

Her og nu ser Trine Torp frem til en valgkamp, hvori hun får mest mulig kontakt med vælgerne.

"Det må gerne være både sjovt for dem, der skal føre valgkamp sammen med mig. Jeg vil gerne på gaden og komme i snak med så mange som muligt, men jeg håber også på, at der bliver lidt anderledes vælgermøder end de traditionelle. Det tror jeg, at alle får klart mere udbytte af end de forestillinger, hvor alle 11 partier sidder på en lang række med få minutters taletid til hver. Jeg kan heldigvis selv være med til at planlægge valgkampen, så det går jeg i gang med nu," forsikrer Trine Torp.

Publiceret 13 April 2019 10:00

SENESTE TV