Furesø Picnicfestival er for både store og små - og det bliver det nye rullende madværksted også. Modelfoto

Furesø Picnicfestival er for både store og små - og det bliver det nye rullende madværksted også. Modelfoto

Nedtællingen til årets picnicfestival er begyndt: Skovturskøkken i vandkanten og picnictapas fra hele verden

Selvom det stadig kun er spirende forår, er nedtællingen til årets Picnicfestival i den grad skudt i gang

Festival Det er fem år siden, at Furesø Picnicfestival fandt sted for første gang, og som årene er gået, er tilslutningen blev større og større - både blandt skovtursglade gæster og lokale aktører.

Selvom det stadig kun er spirende forår, er planlægningen af dette års festival allerede i fuld gang, og i år bliver Naturpark Mølleåen igen et af omdrejningspunkterne for festivalen, ligesom den helt store picnicfest kommer til at finde sted ved Furesøbad. Det fortæller Eva Vedel, der står bag festivalen. Helt fra begyndelsen har hun haft en særlig vision med festivalen.

"Picnincfestivalen skal sætte fokus på oplevelser i Furesøs unikke natur og synliggøre de dedikerede aktører, der året rundt bidrager til det lille ekstra på oplevelseskontoen", fortæller hun og fortsætter:

Den helt store picnicfest under festivalen finder traditionen tro sted ved Furesøbad om søndagen - i år bliver det den 26. maj. Arkivfoto: Helene Holm Stolle

Den helt store picnicfest under festivalen finder traditionen tro sted ved Furesøbad om søndagen - i år bliver det den 26. maj. Arkivfoto: Helene Holm Stolle

"Vi vil gerne hylde diversiteten, det multietniske køkken, snakken over køkkenbordet og fællesskabet. En picnic kan samle alle folk og alle generationer på tværs. Derfor er årets tema helt naturligt 'Alverdens Picnic', og der er lagt op til picnictapas fra hele verden men med de bedste lokale råvarer", lyder det fra Eva Vedel, der fortsætter:

"Vi har total optur over, at det er lykkedes os at få fingre i det rullende madværksted, som er et fuldt udstyret 'picnickøkken' på hjul med plads til 30 workshopdeltagere ad gangen. Så nu kan man stå med fødderne i sand og udsigt til vandet og hygge sig med at lave sine egne, små tapas. Bagefter kan man nyde de færdige lækkerier ved de rødternede borde og ovenikøbet få serveret liflige toner til skovturen fra Big Dipper Band", fortæller Eva Vedel og understreger, at der ved til hver en workshop vil være plads til både store og små.

I år kommer Furesø Picnicfestival til at finde sted lørdag den 25 maj - med udgangspunkt i Naturpark Mølleåen - og søndag den 26. maj ved Furesøbad. Traditionen tro er der både gratis aktiviteter og ture samt betalingsudflugter på menuen, ligesom der vil være mulighed for at tilkøbe skovturslækkerier og booke oplevelser med et begrænset antal pladser. Lige nu samles alle programtråde og det endelige program offentliggøres d. 1. maj.

Læs mere på picnicfestival.dk

hhs

Publiceret 17 April 2019 05:00