Flere og flere borgere i Furesø pendler på arbejde. Modelfoto

Flere og flere borgere i Furesø pendler på arbejde. Modelfoto

Der kommer flere borgere til Furesø - og de pendler gerne

Flere og flere borgere i Furesø pendler på arbejde. Siden 2010 er antallet af borgere, der har længere end 50 kilometer på arbejde, steget med 39 procent, viser nye tal

16,9 kilometer. Så langt kører den gennemsnitlige borger i Furesø Kommune for at komme på arbejde, men for en stigende andel af indbyggerne udgør det under halvdelen af pendlerturen. Antallet af borgere i Furesø, der har over 50 kilometer på arbejde, er nemlig steget med 39 procent siden 2010. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Huspriserne har betydning

En af årsagerne til det kan findes i de stigende boligpriser i København. Det mener Søren Jacobsen, indehaver af Nybolig i Værløse, i hvert fald.

"Boligpriserne i København presser mange til at flytte ud af byen. For manges vedkommende ligger arbejdspladsen stadig i hovedstaden, men deres bopæl skifter så bare til de omkringliggende kommuner, hvor boligpriserne er mere overkommelige, hvilket de jo er i Furesø Kommune", fortæller han i en pressemeddelelse.

Den konstatering hænger godt i tråd med den udvikling, som Furesø Kommune har haft i forhold til stigningen i antallet af nye borgere. Ifølge Furesø Kommune var indbyggertallet i Furesø den 1. januar 2018 40.916, mens det 1. januar i år var steget til 41.070.

"Ifølge befolkningsprognosen vil det samlede indbyggertal i budgetperioden 2019-2022 være stigende", skriver Furesø Kommune på hjemmesiden furesoe.dk, hvor det også slås fast, at man per 1. januar 2022 forventer, at der vil være godt 1.600 flere indbyggere i kommunen end januar 2018. Det svarer til en stigning på knap fire procent.

Pendlertid giver pusterum

Ifølge Søren Jacobsen vil flere og flere pendle i fremtiden.

"Jeg mærker, at flere er åbne over for at pendle. Der er kommet et andet syn på det. Hvor det før var spildtid, der gik fra arbejdstiden eller tiden med familien, er det nu blevet et pusterum. Derfor tror jeg, at folk bliver mere og mere villige til at indregne pendlertid i deres hverdag", siger han.

hhs

Publiceret 19 April 2019 06:00