Påskelørdag satte Næstehjælperne 340 hjerte op ved Galaksen i Værløse - et hjerte for hvert barn i Furesø Kommune, der vokser op i fattigdom. Privatfoto

Påskelørdag satte Næstehjælperne 340 hjerte op ved Galaksen i Værløse - et hjerte for hvert barn i Furesø Kommune, der vokser op i fattigdom. Privatfoto

Har du set hjertet ved Galaksen: 340 hjerter for Furesøs fattige børn

Påskelørdag blev der på plænen mellem Galaksen og Værløse Station sat 340 små hjerter, der tilsammen danner et stort hjerte. Hvert flag symboliserer et furesøbarn, der vokser op i fattigdom

"At vokse op i fattigdom har store konsekvenser. Det er et børneliv, hvor voksnes bekymringer bliver børnenes bekymringer, og hvor fødselsdage, jul, lejrture og andet sjov ikke er en mulighed", siger Mette Kjerum. Hun er næstehjælper i netværket Næstehjælperne, der er et netværk for protest og praktisk hjælp til reformramte.

Påskelørdag stod hun sammen med Rikke Loiborg i spidsen for en særlig hjerte-aktion ved Galaksen på Værløse Bymidte. En aktion der skulle sætte fokus på fattige danske børn generelt og fattige børn i Furesø i særdeleshed.

At vokse op i fattigdom har store konsekvenser. Det er et børneliv, hvor voksnes bekymringer bliver børnenes bekymringer

På plænen mellem Galaksen og Værløse Station satte de to kvinder 340 små hjerter, der sammen danner ét stort hjerte, op. Hvert lille hjerte smboliserer et barn, der vokser op i Furesø i fattigdom.

"Fattigdom handler ikke blot om ikke at kunne købe ting. Det handler også om at blive afskåret fra sociale fællesskaber og ikke at kunne deltage på lige fod med kammeraterne", siger Mette Kjerumgaard og Rikke Loiborg i en mail til Furesø Avis.

Ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er antallet af børn, der lever i fattigdom i Danmark stærkt stigende. Faktisk er tallet nu oppe på 64.500, understreger de to lokale Næstehjælpere og tilføjer, at fattigdom har store konsekvenser.

"At leve i fattigdom selv i kortere tid, kan have store konsekvenser for børns trivsel. Men ikke kun i dag har fattigdom konsekvenser for børnene. Mere og mere forskning viser, at en opvækst i fattigdom har konsekvenser ind i voksenlivet. Senest er der publiceret et nyt forskningsstudie af Rune V. Lesner fra Aarhus Universitet. Den nye forskning viser, at vokser man op i en fattig familie, vil det betyde en dårligere tilknytning til arbejdsmarkedet, en kortere uddannelse, lavere løn og et dårligere job som voksen. De voksnes økonomi i en familie har altså ikke bare betydning for barnets trivsel i dag, men har ligeledes stor betydning for børnenes fremtidsudsigter", lyder det.

Hjerteaktionen foran Galaksen var ifølge Mette Kjerum og Rikke Loiborg blot den første i Furesø Kommune.

hhs

Publiceret 23 April 2019 18:00