Se billeder og video: Festlig tradition samlede Farums børn

Musik og glade børn fyldte grusbanen ved Farum Park onsdag eftermiddag. Her mødtes Farums fritidshjem nemlig til årets store mooncarrace

Af
Helene Holm Stolle

Hvis du siger ordet mooncarrace, så ved alle i Farum, hvad det er. Det er nemlig en tradition, der har mere end 20 år på bagen. En tradition, der bringer byens fritidshjem sammen - og selvom det handler om at være hurtigst og vinde, så handler det i lige så høj grad om at have det sjovt sammen med sine kammerater, også de der går på andre fritidshjem end en selv. Derfor er buuuh-råb mod modstanderne på banen ikke bare forbudt, men strengt forbudt - og det respekterer de mange børn.

Onsdag eftermiddag fandt dette års mooncarrace sted, og fra klokken 14 strømmede børnene til grusbanen på Farum Park, hvor de samledes i deres lejre, inden selve racet gik i gang.

Der bliver gået op i mooncarracet, og i ugerne op til har hvert fritidshjem trænet hurtighed i de små gule mooncars, ligesom koreografien til de mange cheerleadershows er blevet øvet og øvet om og om igen. Anstrengelserne bliver også belønnet i rigelige mængder, for både kammerater, forældre, søskende og bedsteforældre kommer og kigger på racet, og det bliver klappet og juhet til den store guldmedalje af de mange, glade børn.

Publiceret 25 April 2019 09:09