De frivillige Natteravne er med til at gøre Furesø trygt for de unge - men der er brug for flere. Foto: Furesø Kommune

De frivillige Natteravne er med til at gøre Furesø trygt for de unge - men der er brug for flere. Foto: Furesø Kommune

En aften med fokus på at gøre Furesø mere tryg

Natteravne og andre fællesskaber skal være med til at gøre Furesø til Danmarks mest trygge lokalsamfund

Omkring 40 rutinerede Natteravne og en håndfuld interesserede flyvefærdige ravne-forældre var fredag aften mødt op til en aften i tryghedens tegn. Det skete i Frivillighedscenter Furesø. Her havde formanden for Natteravnene i Furesø, Hanne Bro-Jørgensen, sammen med Mogens Brolin, sammensat et program med inspiration til stærke fællesskaber og mere tryghed - og ikke mindst et ønske om at rekruttere flere, frivillig Natteravne.

Borgmester Ole Bondo Christensen deltog ved aftenen, der også bød på en tur gennem byens gader, og han har stor ros til de lokale Natteravne.

"I har som ambition at Furesø skal vedblive at være et af Danmarks tryggeste lokalsamfund – og det luner i det hele taget, når vi skaber løsninger sammen. I kan noget helt særligt i relation til vores unge mennesker; I stiller op med tillid og tryghed og en skulder - og ja bolcher og kondomer - når der er behov. Det skal I have tak for", sagde han.

Tryghedsdagen - eller aftenen som det jo var- bød også på oplæg om andre former for tryghedsskabende aktiviteter - bland andet esport, Danmarks digitale tryghedsnetværk, GivLiv, borger-til-borger-portal og ikke mindst nyt om indbrudsforebyggelse gennem Bo Trygt Furesø-kampagnen.

En kampagne, der lader til at virke. Målet er at nedbringe antallet af indbrud med 2/3, og det betyder i Furesø et gennemsnitligt indbrudstal på 150.

"Efter første kvartal 2019 ser det ud, som om at vi er godt på vej - fra 102 indbrud i 1. kv. 2018 til 52 i 1. kv. 2019", fortalte Ole Bondo Christensen og

hhs

Publiceret 06 May 2019 04:20