Andreas Bay Henriksen var stolt, da han modtog medalje og legat. Pressefoto

Andreas Bay Henriksen var stolt, da han modtog medalje og legat. Pressefoto

Flot hæder til nyudlært gourmetslagter: Legat til Andreas fra Slagter Jesper

Andreas Bay Henriksen, der fornylig er blevet udlært gourmetslagter hos Slagter Jesper på Farum Bytorv, har modtaget et legat

Danmarks dygtigste nyuddannede håndværere blev hædret med medaljer og legater af Håndværkerforeningen København.

Her modtog Andreas Bay Henriksen, der blev udlært som Gourmetslagter hos Slagter Jesper på Farum Bytorv, i januar medalje samt et legat på 10.000 kroner fra Københavns Slagtermester Forening.

Det var oldermand Egon Hornsleth, der overrakte medaljen, og hele seancen foregik på Københavns Rådhus, hvor også Hendes Majestæt Dronning Margrethe hilste på. Det oplyser Slagter Jesper i en pressemeddelelse.

Ved ceremonien fik Andreas Bay Henriksen også hilst på Hendes Majestæt Dronning Margrethe. Pressefoto

Ved ceremonien fik Andreas Bay Henriksen også hilst på Hendes Majestæt Dronning Margrethe. Pressefoto

Da Andreas Bay Henriksen tilbage i november bestod sin svendeprøve var det med ros og en bronzemedalje - bare ét point fra sølvmedaljen.

"Da Andreas gik i 9. kl. på Lyngholmskolen, kom han i praktik hos os. Han blev ret begejstret for faget, og fik fritidsjob hos os som opvasker. Han var en ung mand med lidt for meget krudt i rumpen, et fantastisk godt humør og positivt sind. Heldigvis for os og Andreas, blev vi hurtigt enige om at han skulle i mesterlære efter afslutning af niende klasse", fortæller Slagter Jesper og fortsætter:

"Der har selvfølgelig skulle lidt adfærdsregulering til. Men Andreas har været rigtig god til at lytte efter. Han er blevet en meget dygtig håndværker, han er hurtig og omhyggelig til sit arbejde. Og vi er super stolte af ham - nu er han videre i nye udfordringer som slagtersvend i Hørsholm".

hhs

Publiceret 20 May 2019 11:15