Med 126 personlige stemmer blev det ikke til en plads i Folketinget for ole Holleufer fra Liberal Alliance. Foto: Helene Holm Stolle

Med 126 personlige stemmer blev det ikke til en plads i Folketinget for ole Holleufer fra Liberal Alliance. Foto: Helene Holm Stolle

Hulgaard, Holleufer og Juul bliver i byrådet

Hverken Egil Hulgaard, Ole Holleufer eller Gustav Juul fik en plads i Folketinget - dog fik Hulgaard en suppleantplads

Af
Helene Holm Stolle

Der er blevet delt flyers ud, snakket med vælgere på gader og stræder og debatteret ved diverse vælgermøder under hele valgkampen. Men det hårde arbejde rakte alligevel ikke til en plads i Folketinget for de tre lokale kandidater, Egil Hulgaard (K), Ole Holleufer (LA) og Gustav Juul (V).

Det betyder, at der ikke sker rokeringer i byrådet i Furesø - udover at Øjvind Vilsholm fra Enhedslisten vender tilbage efter 14 måneder i Folketinget.

Gustav Juul (V) har nydt valgkampen, som han har ført i Østjylland.

Gustav Juul (V) har nydt valgkampen, som han har ført i Østjylland.

Fokus på at hjælpe partiet

Gustav Juul, der først blev folketingskandidat en uge inden, Lars Løkke Rasmussen trykkede på knappen og udskrev folketingsvalget, havde da heller ikke de helt store forventninger til at blive valgt ind.

"Jeg stillede primært op for at hjælpe Venstre - selvom jeg selvfølgelig rigtig gerne vil i Folketinget", fortalte Gustav Juul på valgdagen til Furesø Avis og understregede, at valgkampen har været en lærerig periode for ham.

"Det er meget interessant at koncentrere sig om overordnede emner, som man jo gør landspolitisk, og det giver nogle helt andre diskussioner en dem, vi har i byrådet", lyder det fra Gustav Juul, der fik 178 personlige stemmer ved valget.

Aldrig fortrudt partiskifte

Samme erfaring har Ole Holleufer gjort sig.

"Valgkampen har været så spændende, og diskussionerne og debatterne har været langt mere nuanceret, end vi, der kommer fra kommunalpolitik, er vant til. På landsplan er der jo større skel mellem partierne, og det er lærerigt at være med til", fortæller han og forklarer, at selvom Liberal Alliance på ingen måde har haft medvind med sig i dette valg, så har han ikke fortrudt sit skifte fra Venstre for få år siden et sekund.

"Overhovedet ikke. Holdningerne i Liberal Alliance matcher mig helt præcis. Det er rene liberale holdninger, hvor jeg synes, at Venstre har rykket sig meget de senere år. Jeg kan nok bedst forklare det sådan, at jeg føler, at Liberal Alliance har et mere ideologisk fokus, mens Venstres fokus er mere magtorienteret", lyder det fra Ole Holleufer, der fik 126 personlige stemmer ved valget og blev dermed nummer tre i Nordsjælland.

Med konservatives fremgang var det tæt på en plads i Folketinget fra Egil Hulgaard. Arkivfoto

Med konservatives fremgang var det tæt på en plads i Folketinget fra Egil Hulgaard. Arkivfoto

Hulgaard blev 1. suppleant

Med fremgangen hos Det Konservative Folkeparti kunne Egil Hulgaard have været heldig at sikre sig en plads i Folketinget.

"Ved kommunalvalget fik jeg 530 stemmer, men denne gang skal jeg helst have dobbelt så mange", sagde han på valgaftenen.

Men ved stemmeoptællingen var der 533 personlige stemmer på Egil Hulgaard, hvilket altså ikke var nok til en plads i Folketinget, selvom det var et flot resulat.

"Jeg er både glad for den store opbakning og ærgerlig over, at jeg ikke kom ind i Folketinget. Men jeg vil gerne take for den store opbakning jeg og partiet fik til dette valg - det er immervæk sjovere, når opbakningen stiger end det modsatte", lyder det fra Egil Hulgaard, der altså ikke kom i Folketinget men kan glæde sig over at være blevet første suppleant.

Nu hvor valgkampen er overstået, er Egil Hulgaard klar til igen at dedikere sig til byrådsarbejdet.

Publiceret 07 June 2019 05:30

SENESTE TV