Det er et helt urimeligt ideologisk korstog mod de frie skoler. Vi i Venstre er lodret imod

Det er et helt urimeligt ideologisk korstog mod de frie skoler. Vi i Venstre er lodret imod", siger Gustav Juul om spareforslaget på 2,4 millioner kroner for fritidsordningen på Marie Kruses Skole. Arkivfoto: Helene Holm Stolle

Venstre raser over spareforslag for Kruses fritidsordning Kometen: Et ideologisk korstog mod de frie grundskoler

"Venstre er lodret imod". Sådan lyder det fra Venstres Gustav Juul om spareforslaget for fritidsordningen Kometen

Af
Helene Holm Stolle

Når der i aften er borgermøde om budgettet, vil en del af debatten uden tvivl handle om besparelser på børne- og skoleområdet, og ikke mindst den besparelse på 2,4 millioner kroner, der er lagt op til på fritidsordningen Kometen på Marie Kruses Skole.

Men hvis det står til Venstre bliver netop den besparelse på ingen måde gennemført. Det siger Gustav Juul, gruppeformand, til Furesø Avis.

"Det er et helt urimeligt ideologisk korstog mod de frie skoler, som Ole Bondo Christensen og den socialdemokratiske byrådsgruppe har sat sig i spidsen for. Vi i Venstre er lodret imod", siger han og understreger, at for Venstre handler det om, at pengene skal følge barnet.

"Kommunale og private tilbud kan sagtens gå hånd i hånd, og begge tilbud skal have gode vilkår. Når det kaldes et særtilskud til Kometen er det ren spin fra borgmesterens side, og jeg føler, at han forsøger at lave en 'dem mod os'-stemning. Han ved udemærket godt, at Kometen i dag får samme tilskud per barn som alle andre fritidshjem i kommunen - og sådan skal det blive ved med at være", lyder det fra Gustav Juul.

I et indlæg her på furesøavis.dk har Henrik Poulsen (A), formand for børne- og skoleudvalget, forklaret, at han mener, at det er helt naturligt, at forvaltningen i deres katalog over mulige effektiviseringer peger på tilskuddet på 2,4 millioner kroner til Kometen. Fordi 'tilskuddet er fastlagt i en aftale, der udløber sommeren 2021', hvorfor aftalen skal genforhandles.

Hvis et flertal i byrådet beslutter at fjerne tilskuddet på 2,4 millioner kroner til Kometen, får det store konsekvenser, ikke bare for de familier, der har børn gående der, men også for kommunen. Marie Kruses Skole vil nemlig være nødsaget til at hæve forældrebetalingen med 80 procent, oplyser forældrebestyrelsen.

"Med en sådan forhøjelse risikerer Furesø Kommune at skabe en skævvridning, hvor børnene i Kometen kun kommer fra familier, der har råd. Dermed risikerer kommunen at sende Kometens børn med særlige behov over i de kommunale institutioner og derved bidrage til at forstærke de forskelle, den ønsker at udviske", lyder det.

Publiceret 15 August 2019 13:30