. Modelfoto: Adobe Stock

. Modelfoto: Adobe Stock morissfoto - stock.adobe.com

Bredt samarbejde skal sikre grøn fjernvarme i Furesø

Øget forsyningssikkerhed, grønnere varme og mulighed for billigere varme. Det er hvad, der er udsigt til, når Farum Fjernvarme åbner transmissionsledningen for tredjepart

En aftale mellem Farum Fjernvarme, Vestforbrænding og Hillerød Forsyning giver adgang til transmissionsledningen mellem de to værker og tilhørende anlæg. Med aftalen er der taget et vigtigt skridt mod et godt samarbejde om brug af transmissionsledningen, som Farum Fjernvarme købte tilbage i 2016. Med købet fulgte også en forpligtelse til at sørge for, at ledningen indgår i det regionale forsyningsnet.

"Det glæder os, at vi kan give tredjepart adgang til ledningen og indgå i et bredt, regionalt samarbejde", siger direktør for Farum Fjernvarme, Nighat Kamal i en pressemeddelelse.

Grøn omstilling

Når Farum Fjernvarme åbner ledningen for tredjepart, er vejen banet for, at man bidrager til Furesø Kommunes strategiske varmeplanlægning, som har fokus på forsyningssikkerhed, grøn omstilling og lavere varmepriser for alle fjernvarmeforbrugere i Furesø Kommune.

"Med aftalen er der nu mulighed for at kunne levere billig og miljørigtig affaldsvarme til flere borgere i Furesø. Vi vil gerne gå foran med den grønne omstilling, og her er det helt afgørende, at vi kan samarbejde på tværs af kommuner og forsyningsselskaber", siger Ole Bondo Christensen, borgmester i Furesø, i pressemeddelelsen fra Farum Fjernvarme.

Ifølge Farum Fjernvarme er der flere aktører i regionen, der kan være interesserede i at kpble sig på transmissionsledningen.

hhs

Publiceret 17 August 2019 07:00