Claus Nar Gruppe fejrer 70 års jubilæum på søndag 25. august. Privatfoto

Claus Nar Gruppe fejrer 70 års jubilæum på søndag 25. august. Privatfoto

Historisk spejderløb: Claus Nar Gruppe fylder 70 år

På søndag markerer den lokale spejdergruppe Claus Nar sit 70 års jubilæum, og det sker med reception og et stort historisk spejderløb - alt sammen med udgangspunkt i spejderhytten Grantoften

Af
Helene Holm Stolle

I år er det 70 år siden, at den lokale spejderforening Claus Nar Gruppe blev til, og det skal selvfølgelig fejres - og alle sejl bliver sat til ved jubilæumsfesten på søndag den 25. august.

Annika Lion Kristensen, der er formand for gruppebestyrelsen, glæder sig til at byde både nuværende og tidligere medlemmer af gruppen velkommen til jubilæumsarrangementet, der finder sted i spejderhytten Grantoften på Frederiksborgvej 57 i Farum.

"Arrangementet begynder klokken 10 med en officiel reception efterfulgt af et historisk opgaveløb. Klokken 13 er der mad over bål, og klokken 15 bliver der sagt tak for i dag", siger hun og fortæller, at der udover unge og gamle spejdere også er inviteret både borgmester og medlemmer fra relevante råd og udvalg i Furesø Kommune.

Historien bag Claus Nar Gruppe tager sin begyndelse for præcis 70 år siden på søndag den 25. august. Den dag i 1949 mødtes de to første ulveunge (spejdere under 12 år, red.) med Karen Westergaard. Da der hurtigt kom flere drenge til, valgte de navnet Claus Nar Flok og fik et rødt-grønt tørklæde. Flokken holdt sine første møder på Solvang men blev senere flyttet til førstesalen på Akaciegården - på det vi i dag kender som Akacietorvet. Først i 1993 blev Claus Nar Flok lagt sammen med pigegruppen Gretesholm Gruppe, som oprindelig hed 1. Farum.

"Historien er derfor også historien om, hvordan spejderarbejdet har udviklet sig i Farum fra få børn i et lille landsbysamfund til mange børn i en stor forstadskommune. De øvrige spejdergrupper i Farum er vokset op drevet af et snævert samarbejde, der i høj grad har været kittet sammen i et formelt samarbejde i Spejderrådet og gennem samarbejdet om fælles arrangementer især i Ravnsholt Division samt omkring årlige høstmarkeder og driften af Spejdernes Genbrug", fortæller Annika Lion Kristensen.

I næste uges avis kan du læse meget mere om spejdergruppens historie.

Publiceret 19 August 2019 07:32