"Det var en meget stor og rørende oplevelse", fortæller Gitte Meinert om sin indsættelse som skoleleder på Søndersøskolen. Foto: Lars Bech

Gitte Meinert er ny skoleleder på Søndersøskolen: "Det var en rørende oplevelse"

Som ny skoleleder på Søndersøskolen i Værløse vil Gitte Meinert skabe mere fællesskab og ruste eleverne til en fremtid med innovation og kreativitet.

Af
Louise Mørch Vilster

Det var med sang fra skolens børnekor, tale fra borgmesteren og rap fra eleverne, at Gitte Meinert torsdag den 22. august blev indsat som ny skoleleder på Søndersøskolen i Værløse.

"Det var en meget stor og rørende oplevelse. Eleverne sad med flag og råbte hurra, og der var en varme, som fyldte rummet. Det var også fornemt, at borgmesteren kom forbi, og det viser, at folkeskolen bliver prioriteret som område," siger Gitte Meinert til Furesø Avis.

Smagsprøve på jobbet

Hun har siden november sidste år fungeret som konstitueret skoleleder, efter at den forrige skoleleder gik på pension. Da den ledige stilling som skoleleder blev slået op, var det først ikke meningen, at Gitte Meinert ville søge jobbet.

"Jeg havde gået og tænkt på, at jeg gerne ville være skoleleder, men at der skulle gå nogle år. Men efter at have været konstitueret skoleleder, har jeg fået en smagsprøve på det, og jeg fik derfor mod på det," fortæller hun.

Fællesskab og innovation

Gitte Meinert brænder især for at skabe mere fællesskab og sammenhængskraft på skolen, så alle børn har en følelse af at høre til. Derudover vil hun også sætte mere fokus på innovation og bæredygtighed, og sætte eleverne i situationer, hvor de selv skal finde løsninger og være kreative.

"Jeg vil gerne skabe mere projektbaseret læring, hvor eleverne skal løse virkelighedsnære problemstillinger, da jeg tror, det skaber mere mere motivation. Det handler om at ruste eleverne til fremtiden, der venter, " siger hun.

Gitte Meinert

Gitte Meinert er 45 år og har været uddannet lærer i 20 år. Hun er bor i Genfofte, er gift og har to børn på 13 og 17 år. Hun har været afdelingsleder for indskolingen på Søndersøskolen siden 2012, souschef på skolen i to år og konstitueret skoleder i 9 måneder.

Publiceret 24 August 2019 09:50