Charlotte Bak Østergaard foran Ellegården i Farum og med flyeren om arrangementet 'Bank Sclerose'. Foto: Louise Mørch Vilster

Charlotte Bak Østergaard foran Ellegården i Farum og med flyeren om arrangementet 'Bank Sclerose'. Foto: Louise Mørch Vilster

Bankoaften til godt formål: Familie udbreder kendskab til sclerose

Bo Østergaard og Charlotte Bak Østergaards datter fik for halvandet år siden konstateret sclerose. Nu er hele familien gået sammen om en bankoaften, der skal rejse penge til forskning inden for sclerose

Af
Louise Mørch Vilster

Det kom som noget af et chok for Charlotte Bak Østergaard, da hendes nu 25-årige datter fik konstateret sclerose for halvandet år siden. Men da chokket havde lagt sig, valgte familien at ville gøre en forskel for ikke kun Julie, men også for de andre 16.000 mennesker, der lever med sclerose i Danmark.

For lidt viden om sclerose

Derfor arrangerer familien en bankoaften på Ellegården i Farum under overskriften 'Bank Sclerose', og overskuddet går ubeskåret til forskning inden for sclerose. Det foregår torsdag den 3. oktober fra kl. 19-22, og de har fået 50 lokale butikker, foreninger, restauranter og andre erhvervsdrivende til at sponsere præmier til aftenen. Der er indtil videre solgt 100 billetter, og der er plads til 160.

"Jeg arbejder selv inden for sundhed, og jeg har før samlet ind til Kræftens Bekæmpelse sammen med Julie. Derfor faldt det naturligt for mig, især da der ikke er særlig meget fokus på sclerose. Før Julie fik det konstateret, var det ikke noget, vi vidste meget om", fortæller hun.

Bliver meget træt

Familien har fået trykt en flyer med information om bankoaftenen og med et billede af Julie, der smiler og holder om sin gravide mave.

Charlotte Bak Østergaard har talt med sin ældste datter, om hun er klar til at være ansigt på arrangementet, da det samtidig er vigtigt for hende ikke at være 'Julie med sclerose'.

"Julie vil gerne have, at folk får mere forståelse for sclerose. Hun er ved at uddanne sig til sygeplejerske og vil gerne i mål med det - og det skal hun nok komme, men indimellem bliver hun meget træt på grund af sygdommen", siger Charlotte Bak Østergaard.

Stor opbakning

Hun er glædeligt overrasket over den store opbakning fra både erhvervslivet i Farum og fra venner og bekendte, der også støtter op om arrangementet, som hun håber bliver en årlig begivenhed.

"Det har været sjovt at arrangere, fordi alle er så positive, og Scleroseforeningen har hjulpet os med tilmeldingslink og booking af lokaler. Vi håber, vores 'Bank Sclerose' kan skabe ringe i vandet og være med til at sætte mere fokus på sclerose", siger hun.

Tilmelding til arrangementet kan ske på sclerose.nemtilmeld.dk/177/. Hvis der er andre butikker eller foreninger, der vil bakke op om arrangementet, kan de henvende sig til Charlotte Bak Østergaard på banksclerose@gmail.com.

Om sclerose

Sclerose nedbryder nervecellerne i hjernen, så de ikke kan kommunikere ordentligt. Det kan blandt andet give føle-og synsforstyrrelser, lammelser og/eller hukommelsesbevær.

I Danmark lever mere en 16.000 mennesker med sclerose, som er en fordobling på 20 år. Det er en af de højeste forekomster i verden, og forskerne ved ikke hvorfor. Kilde: Scleroseforeningen

Publiceret 05 September 2019 10:40