Julescenografien er igen i år et gigantisk tilløbsstykke. Foto: Keiran Bacchus
Julescenografien er igen i år et gigantisk tilløbsstykke. Foto: Keiran Bacchus
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Oplev middelalderjul og nisser i Farum Kulturhus

Farum Kulturhus vil igen i år være smukt pyntet op til jul

Traditionen tro kan du fra i dag og frem til jul opleve smuk julescenografi i Farum Kulturhus. Det er kulturhusleder Zanne Jahns, der står bag den flotte udsmykning, som i år har hentet inspiration fra middelalderens solhvervsfest. I år vil besøgende derfor kunne opleve smukke kranse af naturmateriale og fakler på væggene.

“ I norden havde solhvervsfesten, som vores jul jo oprindeligt stammer fra, stor betydning på den tid. Man tog varsler om resultatet af den kommende høst og husdyrenes trivsel, og man sikrede sig blandt andet en god høst i det nye år, ved at være ekstra omhyggelig med alt man foretog sig omkring solhverv,” fortæller kulturhusleder Zanne Jahn.

Fik du læst: Kom til julestue på Skovgården

Der vil også være julescenografi for familiens mindste, der i år kan opleve flot nisselandskab fyldt med herlige nisser.

“I Farum Kulturhus tror vi stadig lidt på nisser, så julescenografien for børnene er igen i år et nisselandskab med herlige nisser med røde huer. Og noget af det, som børnene allerede fra begyndelsen straks får øje, er en lille nisse, der forretter sin nødtørft på et godt gammeldags lokum. Ja, og så er der ham med den grønne hue – som heldigvis heller ikke er så vanskelig af få øje på,” lyder det fra Farum Kulturhus.

Indvielsen af årets julescenografi markerer også startskuddet til årets konkurrence for julespændte børn: 'Hvor sidder nissen med den grønne hue…?' er titlen på konkurrencen.

Fik du læst: Folkedansere holder juletræsfest

Konkurrencen går ud på, at børnene skal finde den frække nisse med den grønne hue. Når de har fundet ham, skal de skrive, hvad han sidder på ned på en seddel, man finder i nærheden af scenografien. Bagefter skal sedlen lægges i den dertil indrettede boks – også ved siden af scenografien.

Børnene deltager i konkurrencen om billetter til børneteaterforestillingerne. Der trækker to vindere hver mandag frem til jul – sidste gang den 18. december. Vinderne vil få besked via mail eller telefon.

Årets julehold bag kulturhusets udsmykning: Bagerst fra venstre Bjarne Ravn og Hugo Scheel og forrest fra venstre Dorthe Ravnog kulturhusleder Zanne Jahn. Foto: Keiran Bacchus
Årets julehold bag kulturhusets udsmykning: Bagerst fra venstre Bjarne Ravn og Hugo Scheel og forrest fra venstre Dorthe Ravnog kulturhusleder Zanne Jahn. Foto: Keiran Bacchus

Publiceret: 27. November 2017 14:22
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Furesø Avis