Feststemte mennesker med raketter i hænderne er ikke altid opmærksomme på, at der er strenge regler for affyring af raketter i Danmark.
Feststemte mennesker med raketter i hænderne er ikke altid opmærksomme på, at der er strenge regler for affyring af raketter i Danmark.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Pas på med nytårskrudtet: Fyr den af med omtanke

Der ligger mange ældre ejendomme med stråtag i Furesø Kommune. Derfor opfordres alle til at holde korrekt afstand, når der skal affyres raketter

Af Anne Lønstrup

Nytårsaften er en festaften, som danskerne markerer med fyrværkeri for flere hundrede millioner kroner.

For dem, der bor i huse med stråtag, er festen dog iblandet bekymring for, at en vildfaren raket skal sætte ild i taget. Derfor går Furesø Kommune hvert år ud med info om reglerne for at bruge fyrværkeri og med kort, hvor ejendomme med stråtag og ejendomme med dyrehold er markeret med cirkler.

Fik du læst: Nu får flagermusene fin bolig på flyvestationen

Det er forbudt at affyre fyrværkeri inden for 100 meter af brandbar vegetation, bygninger med let antændeligt tag (stråtag m.v.), oplag af let antændelige materialer og dyrehold i landbrugsbygninger eller udegående dyr. Du må heller ikke affyre raketter inden for 10 meter fra åbninger i bygninger, f.eks. porte, døre og vinduer.

Pas på med krudtet

Hvis der er der tale om raketter, skal afstanden være mindst 200 meter. Og vær opmærksom på, at alle nævnte afstande fordobles i vindretningen, hvis det blæser. Overtrædelse af forbuddet meldes til politiet og straffes med bøde, lyder det fra kommunen.

Scroll ned i bunden af artiklen og se kort over ejendomme med sikkerhedsafstand på 200 meter - du kan også klikke på linkene nederst i artiklen og se kortene i stor størrelse.

Fik du læst: Indbrud i dyreklinik: Stjal udstyr for 200.000

Brug af fyrværkeri er kun tilladt i perioden fra 27. december til og med 1. januar. Forbuddet gælder hele året, også for professionelle fyrværkere.

Publiceret: 28. December 2017 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Furesø Avis