Per Vers havde masser af ord med, da han besøgte 1. G'erne på Kruses Gymnasium.
Per Vers havde masser af ord med, da han besøgte 1. G'erne på Kruses Gymnasium.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Per Vers holdt funky foredrag på Kruse

Per Vers var på besøg på Marie Krise Skole

Der var ord-lympiske lege på Kruse, da Per Vers, tidligere Danmarksmester i freestyle-rap, lagde vejen forbi Kruses Gymnasium med sit "funky foredrag".

Foredraget behandlede emner som rap-battle, MC Einar, håndtegn og ord så klare og direkte, at selv en erfaren teenager fra Farum blev rød i hovedet. Emnet var 'Hip Hop', som også er dette års emne i 1.g'ernes tværfaglige projekt 'Almen studieforberedelse'.

Energiniveauet var højt fra start til slut, da Per Vers indtog scenen og havde to timer sammen med 1.g'erne på Kruses Gymnasium – noget, som fik latter og street attitude frem i de fleste.

”Jeg har taget en hel masse ord med til jer i dag. Det er ikke rigtigt et foredrage. Det er ikke et stort show med special effects. Det handler om sange, der ikke findes endnu. For de opstår i lokalet. Magien sker nemlig, fordi vi gør det sammen. Det sker i virkeligheden. Det er ord-lympiske lege - det er ord-kideer”, sagde han.

Hip hop og studier

Årsagen var 'Almen studieforberedelse', der i år giver eleverne mulighed for at fordybe sig i emnet 'Hip Hop' med fagene dansk, samfundsfag, mediefag, billedkunst og musik.

”Det er primært dansk, som arbejder med forløbet om Hip Hop, men andre fag er også inde over. Vi synes, det er med til at give eleverne en indsigt i, hvordan man kan arbejde med ord, og hvordan sprog bliver brugt i Hip Hop. En genre, som også er med til at gøre det tværfaglige projektforløb nærværende for eleverne. Og så har Per Vers vundet en masse sprogpriser, så det kunne være spændende at høre, hvordan han bruger sproget”, siger Anders Lassen, gymnasielærer på Kruses Gymnasium.

En del af magien, som Per Vers denne fredag formiddag strøg ud over Kruses Gymnasium, var ord, som eleverne forærede ham, mens han stod på scenen, og som mundede ud i en freestyle-rap. Eleverne gav Per Vers mange forskellige ordforslag til sin performance – fx 'polygami', 'jernbaneoverskæring' og 'encyklopædi'. Ord, som lynhurtigt kickstartede en rap-sange på scenen.

Senere på eftermiddagen postede Per Vers et billede af sit publikum på Facebook med beskeden: ”Et halvdårligt billede af en hel-fed oplevelse - god weekend til alle de nye homies på Marie Kruses Gym!”

st

Eleverne nærmest fortærede ham, mens han stod på scenen.
Eleverne nærmest fortærede ham, mens han stod på scenen.
Publiceret: 05. Marts 2014 08:22
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!