700 børn til sommerlege

Furesø Sommerlege - et nyt arrangement for kommunens skolebørn, løb af stablen med 695 deltagere

Af
Rune Luk Sørensen

Svømning, judo, squash, boksning, frisbee, motion- og orienteringsløb satte rammerne for Furesø Sommerlege, et nyt initiativ, der skal gøre kommunens børn opmærksomme på de motionstilbud, der findes i Furesø.
Børnene, fordelt på hold, skifter via et rotationssystem rundt til forskellige stationer, så de hele tiden prøver noget nyt. Der gives point til alle discipliner. Der er lidt trængsel og kø, de forskellige steder, hvis nogle af holdene ikke lige er færdige til tiden eller andre kommer lidt for tidligt. Men det virker gennemført og godt planlagt. Og med 695 deltagende børn fra seks skoler, må det siges at være en succes.
"Jeg er rigig tilfreds med at vi har så mange med i dag.Det handler om at få bredt idræt ud til børn. Og det er derfor, det sker i skoletiden, så vi kan få alle med, og ikke kun dem, der dyrker idræt i forvejen", fortæller Martin Brolin, der er idémand og arrangør.
Idéen stammer fra hans arbejde med Kids Volley, hvor en fordobling af medlemstallet efter Kids Volley gav ham blod på tanden efter at få flere frem i lyset.
"Forhåbentlig så er der nogle af de klubber, vi har med i dag, der oplever en stigning i medlemstallet efterfølgende, så jeg håber de lave en slags opgørelse, så vi kan se, hvordan det står til", fortæller Martin Brolin.
Det er i hvert fald sikkert og vist, at der er nogle børn, der får en ny oplevelse. Ved judo-"stationen" er der i hvert fald måben og højlydte av-kommentare, til de to instruktører, der demonstrerer hvordan man kaster rundt med sin modstander. På trods af det, er der ingen, der står ved sidelinjen og ikke tør. Alle er med til de forskellige discipliner.

Stor opbakning

"Der er kæmpestor opbakning, både fra kommunerne og de deltagende klubber. Og de har jo taget fri, de 35, der er her, inklusiv mig", fortæller Morten Brolin.
Farum Svømmehal lægger bassinerne til fire aktiviteter. Der er udspring fra vipper, dykning efter lodder, vadning og længdesvømning. Den højeste vippe giver flest point og den giver lidt utrygge miner og sekunders ventetid, for nogle af børnene. Fem meter er mere, når man kikker ned fra dem, lader det til.
Klubberne, der deltog i sommerlegene var: Farum Svømmeklub, Farum Bokseklub, Farum Squash Klub, Hareskov Frisbee Klub, Farum-Holte Volley, Judo klubben Kaisha og Farum Orienterings Klub.

Der blev både løbet almindeligt motionsløb og orinteringsløb i området omkring Farum Park. Her er det orienteringsløb.

Der blev både løbet almindeligt motionsløb og orinteringsløb i området omkring Farum Park. Her er det orienteringsløb.

Der blev givet maksimum point ved udspring fra fem meter.

Der blev givet maksimum point ved udspring fra fem meter.

Publiceret 07 June 2011 11:00

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV