Nyt museum er på vej til Furesø

Museum om indvandring åbner til januar næste år

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Til januar slår Danmarks første og eneste museum om indvandringen til Danmark dørene op i Furesø. Under navnet Immigrantmuseet får det nye, statsanerkendte museum til huse i Farum Kulturhus.
Lige nu er udstillingslokalerne ved at blive indrettet og klargjort til åbningsdagen, som bliver fredag den 27. januar 2012.
Selvom museet altså ikke har fået mure endnu, er der sat en række aktiviteter på programmet her i efteråret for at forberede og markere åbningen af det nye museum. Der vil blandt andet være foredrag om forskellige vinkler inden for indvandringen. Til januar kulminerer arrangementerne i en festival med foredrag, dokumentarfilm, teater, oplæsning, danseforestilling og musik.
Et af de store trækplastre i udstillingen er Indfødsretsloven fra 1776. Museet er også på vej med en bogudgivelse om Kærlighedsimmigration og et debatspil om integration, udarbejdet i samarbejde med Marie Kruse Skole.
Gennem en mosaik af historier tager museets udstilling de besøgende med på en rejse gennem fire overordnede temaer: Modtagelse, Madkultur, Tradition og Kulturmøder.

Store forventninger

Forventningerne er store til det nye museum:
”Med Immigrantmuseet udfylder Furesø Kommune et stort hul i den museale formidling om danskernes historie. Vi bliver hjemsted for et helt unikt kulturtilbud, som henvender sig til alle både i og udenfor Furesø”, siger Helle Katrine Møller (R), formand for Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget.
“Indvandring og integration er jo højaktuelle emner overalt, og det formidler museet på en nærværende og nutidig måde. Det er vi utroligt stolte over, og vi glæder os til at se publikum tage museet i brug”.
På www.immigrantmuseet.dk kan man følge museets opbygning og se den lange række af arrangementer, der kommer til at ligge forud for selve åbningen af Immigrantmuseet - alle med indvandring som tema.

Publiceret 10 November 2011 11:26

SENESTE TV