Ministers personlige museum

Manu Sareen er lykkelig for endelig at kunne tage sin børn med på et museum i Danmark, der afspejler hans baggrund som immigrant

Af
Steen Tue Bjerborg

"Skal farfar så udstilles". Bemærkningen fra Manu Sareens søn her er sjov, men siger også alt om, at det var et dybt personligt og vedrørende museum, den nybagte kirke og ligestillingsmister fredag tog fra København til Farum for at indvie.
"Egentlig er det ikke mit område som minister. Men jeg kan vist ikke bilde nogen ind, at jeg kommer fra Holbæk. Så sjældent har jeg været så sikker på et ja til en invitation og glædet mig så meget", lød det i talen fra Manu Sareen, før han gik hen og klippede snoren over til indgangen til det første immigrantmuseum i Danmark.
Manu Sareen er født i Punjab i Indien i 1967. I 1970 immigrerede hans forældre til Danmark og København, hvor de slog sig ned, og Manu voksede op og blev boende.
Se web-tv med Manu Sareen her
 

Savnede noget

Med sit politiske virke og blandt andet indmeldelsen i den danske folkekirke er det tydeligt for enhver, at Manu Sareen i dag er dansker som alle. Men han er også noget andet, noget, som han hidtil har savnet at kunne vise sine børn, når han så ofte som muligt tager dem med på museum.
"Der manglede ligesom noget, der afspejler mit liv og baggrund, noget jeg kunne bruge til at knytte vores kulturer og rødder sammen", fastslog Manu Sareen og understregede, hvad han mener, med et kendt Goethe-citat:
"Den, som ikke fører sin regnskabsbog over mindst 3000 år, lever fra hånden til munden".

Nogle unge med flerkulturelle rødder benyttede under rundvisningen lejligheden til at få ministerens autograf.

Nogle unge med flerkulturelle rødder benyttede under rundvisningen lejligheden til at få ministerens autograf.

Joke om beliggenhed

Nu er regnskabet altså endelig blevet ført op til dato, og Danmark har fået sit første immigrantmuseum, et museum, der ifølge en Manu Sareen med et "glimt i øjet" kun har et problem:
"Jeg er ked af, at det ligger her, for så skal vi helt til Farum for at se det".
Ministeren lovede dog, at han nok skulle komme igen med sin familie og rødder, og at han derudover vil støtte og anbefale museet over alt, hvor han kan, og endda gerne vil levere nogle flere og nye genstande til museet, hvis det skulle være.
"Jeg skal da gerne hjælpe med et par snabelsko eller lignende", jokede en veloplagt minister, før han gik ud på en rundvisning med museumsinspektør, Susanne Krogh Jensen, hvor han fik mulighed for at se, hvad der allerede er udstillet på et museum, der har været savnet, men nu er åbnet.
Se web-tv med Manu Sareen her

Manu Sareen var dybt optaget af mange af de udstillede historier, som han fik præsenteret på sin rundvisning.

Manu Sareen var dybt optaget af mange af de udstillede historier, som han fik præsenteret på sin rundvisning.

Publiceret 30 January 2012 11:42

SENESTE TV