Farum Svømmeklub ramt af flykonkurs

Svømmeklubben står til at tabe 30.000 kroner på billetter, købt hos det konkursramte spanske flyselskab Spanair

Af
Steen Tue Bjerborg

Udsigten til en fantastisk træningslejr på Gran Canaria i uge 7 og 8 for klubbens bedste svømmere ligner nu i stedet en økonomisk nedtur af de helt store for Farum Svømmeklub.
Klubben havde købt flybilletter til turen for 30.000 kroner hos det spanske flyselskab Spanair. Men nu er flyselskabet gået konkurs, billetterne kan ikke bruges, og pengene ser ud til at være gået tabt.

Problemet er, at billetterne er blevet købt og betalt "kontant" som bankoverførsel i stedet for på et kreditkort. Og dermed er de som udgangspunkt ikke refunderbare.

"Det er en meget trist situation for svømmere og trænere og rammer hårdt i en i forvejen stram økonomi", lyder det fra den eliteansvarlige og formand for konkurrenceudvalget i Farum Svømmklub, Lars Bo Pedersen,

Vigtig træningslejr

Ud over det social aspekt er træningslejren et vigtigt led i de bedste svømmeres træning, udvikling og sæsonforberedelser. Derfor leder svømmeklubben nu med lys og lygte efter alternative flyrejser.

"Sportsligt set hænger denne her træningslejr sammen med, at der den 22. til 25. marts er Danish Open, som er udtagelse til sommerens internationale mesterskaber," forklarer Lars Bo Pedersen og peger på, at det også har betydning for klubbens muligheder for at klare sig godt ved de danske holdmesterskaber ugen efter.

Mangler hjælp

Med udsigten til ikke at kunne få de 30.000 kroner på de købte billetter tilbage, kræver det formentlig nu ekstra hjælp udefra til finansieringen af nye billetter. Og i den forbindelse kommer svømmelederen med en direkte appel.

"Jeg ønsker ikke at gå tiggergang. Men det er sgu da synd for de her svømmere. Så hvis der er nogle virksomheder eller andre derude, der også synes det, vil vi være meget taknemmelige for en lille støtte her og nu", siger svømmelederen.
”Vi vil selvfølgelig gerne give noget til gengæld, og kan f.eks. tilbyde deltagelse i vores årlige Familie Triatlon den 6. maj, eller et firmaarrangement i svømmehallen med nogle af vores danske mestre på kanten.”
Er man interesseret i at hjælpe Farum Svømmeklub i forbindelse med træningslejren, kan man henvende sig til klubben på mail fsk@farumsvommeklub.dk.

null

Publiceret 31 January 2012 12:08

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV