Lokal ildsjæl bringer flyene tilbage på flyvestationen

Hop op i svævefly eller prøv en tur i F16-simulatoren, når der holdes Store Flyvedag på den gamle flyvestation i Værløse

Af
Helene Stolle

Mikael Boutrup voksede op i Kirke Værløse, og som nabo til flyvestationen fulgte han sammen med områdets andre børn godt med i livet på flyvestationen.
"Det var fascinerende at følge livet på flyvestationen, og interessen har jeg beholdt som voksen, hvor jeg er blevet svæveflyverpilot", fortæller Mikael Boutrup, der de seneste mange måneder har arbejdet hårdt på at gøre en gammel drøm til virkelighed; At bringe flyene tilbage til flyvestationen.
"Jeg har drømt om det i mange år, særligt med tanke på det humanitære arbejde, de to Hercules-fly udførte med togter til udsatte områder rundt omkring i verden. Og når der var skibe i havsnød, var der altid en helikopter klar til at redde folk fra de nødstedte skibe. Nogle kan måske huske forliset af Skagerrak tilbage i 60'erne - var det ikke fordi helikopterpiloterne udførte en helteagtig indsats, var mange passagerer druknet", fortæller Mikael Boutrup.
Nu kommer flyene tilbage på flyvestationen i Værløse - det sker søndag den 6. september.
"Det bliver en dag fyldt med både svævefly, motorfly, shows og et hav af andre oplevelser", fortæller Mikael Boutrup.

Prøv en F16

Hvis du hører til dem, der altid har drømt om at prøve en tur i en F16, så bliver det også muligt ved Store Flyvedag. Youfly stiller nemlig op med to simulatorer, der er det tætteste man kan komme på en flyvning i jagerflyet.
I løbet af dagen besøger Lis Arneberg, som deltager i både DM og VM i kunstflyvning i svævefly, forbi den gamle flyvestation.
Læs mere om programmet for Store Flyvedag her
"Lis er et storttalent, og jeg er meget stolt over, at hun vil besøge Flyvestation Værløse og vise sit DM-program og sit frie program", fortæller Mikael Boutrup, der også afslører, at man ved Store Flyvedag også kan opleve en storslået faldskærmsopvisning samt formationsflyvning med motorfly.
"På jorden vil der være stande med udstillinger - også fra vores lokale Flyhistoriske Museum, og så vil der selvfølgelig også være mulighed for at kunne købe noget at spise og drikke", lyder det fra Mikael Boutrup, der håber, at der kommer rigtig mange borgere til den Store Flyvedag,
Mikael Boutrup er initiativtager til dagen, der er arrangeret i samtykke med Furesø Kommune og Naturstyrelsen.
 

Publiceret 15 August 2015 04:00

SENESTE TV