Der er blevet sat cirka 4.300 kvadratmeter MgO-plader op i forbindelse med byggeriet af Svanepunktet i Farum Midtpunkt, men det er ikke Furesø Kommune, der ejer bygningen. Arkivfoto: Martin Warming

Der er blevet sat cirka 4.300 kvadratmeter MgO-plader op i forbindelse med byggeriet af Svanepunktet i Farum Midtpunkt, men det er ikke Furesø Kommune, der ejer bygningen. Arkivfoto: Martin Warming

Ingen MgO-plader i kommunale bygninger

Der er blevet sat masser af MgO-plader op i forbindelse med renoveringen af lejlighederne i Farum Midtpunkt, men de kommunale bygninger i Furesø er netop blevet frikendt

Af
Martin Warming

Martin Warming

Der er ingen MgO-plader i de kommunale bygninger i Furesø. Det er konklusionen, efter at kommunen har gået bygningerne igennem for de udskældte plader.
MgO-plader kan være skadelige for de bygninger, hvor de er benyttet. Pladerne egner sig nemlig slet ikke til det fugtige danske klima, og Byggeskadefonden udsendte i marts en advarsel mod pladerne, da de kan medføre fugtproblemer, korrosion på søm, klammer og skruer og skimmelvækst.
Pladerne har været på det danske markedet siden 2005 og har i vid udstrækning været anvendt siden 2010. Der kan være tale om overordentligt mange plader, da MgO-plader, særligt de seneste år, har været en foretrukken vindspærre i mange større byggerier. Men der er heldigvis ikke fundet nogle plader i de kommune bygninger i Furesø, fortæller by- og kulturdirektør Niels Thygesen til Furesø Avis.
"Kommunale Ejendomme kender ikke til konkrete tilfælde, hvor MgO-plader har været brugt til renovering af kommunens egne bygninger", står der endvidere i dagsordenen til næste møde i plan-, miljø- og teknikudvalget.
Til gengæld er der blevet sat MgO-plader op i forbindelse med renoveringen af 295 pcb-ramte lejligheder i Farum Midtpunkt og ved byggeriet af plejecentret Svanepunktet i Farum Midtpunkt, og de skal skiftes inden for en årrække.
I forbindelse med renoveringen i Farum Midtpunkt er pladerne heldigvis kun blevet sat op i trappeopgange, og derfor skal beboerne ikke flytte ud af deres lejligheder, når palderne en gang skal skiftes. I Svanepunktet er der blevet sat cirka 4.300 kvadratmeter MgO-plader op, men heller ikke her skal beboerne frygte at skulle flytte, da pladerne kan skiftes udefra, har KAB tidligere fortalt til Furesø Avis.

Publiceret 31 October 2015 07:00