Holleufer om Laanshøjplan:

“Vi bør sende sagen retur til udvalget”

“Hvis udbygningen pludselig er blevet beregnet på en anden måde end tidligere, så er det jo at snyde borgerne”, siger Ole Holleufer (LA), der mener, at lokalplanssagen skal sendes retur til udvalget

Af
Helene Stolle

Ole Holleufer fra Liberal Alliance er den ene af de to byrådsmedlemmer (Øjvind Vilsholm fra Enhedslisten er den anden, red.), der ikke bakker op om den nye lokalplan for Laanshøj, Lokalplan 122. De har han tidligere meldt ud her i Furesø Avis, men nu handler hans modstand mod planerne ikke længere kun om antallet af boliger men derimod om selve processen og kommunens opførsel overfor beboerne i området, og han er rasende.
“Det har været skræmmende at følge Laanshøjsagen de seneste dage efter tv-programmet DR Kontant satte fokus på det. Det er jo nu tydeligt, at der er foregået et meget stort arbejde med at forberede en plan sammen med ejendomsselskabet Boligejendom. En plan, der på ingen måde lå inden for kommuneplanen, og arbejdet har stået på i over et år, inden man begynder at informere kommunens borgere”, siger han til Furesø Avis og understreger, at han synes, at kommunens opførsel er stærkt kritisabel.
Læs også: By- og kulturdirektør: "Byggeriet foran kasernen bliver med ud- og indkig"
 
“Kommunen overholder ikke sin aftale med borgerne, og det kan en hel række borgermøder ikke rette op på. Borgermøder, hvor man har forklaret den nye plan men ikke lyttet til borgerne. Det er ikke borgerinddragelse, men informationsmøder. Borgerne har hertil kommunikeret meget klart gennem først 70 og senere over 100 høringssvar”, siger han og fortsætter:
“Senest har jeg konstateret, at borgmesteren nu mener, at lokalplanen ligger indenfor den oprindelige kommuneplan. Det er altså tidspunktet, hvor 'Fake News' er nået til Furesø. Og nu har hærdige borgere fundet ud af, at forvaltningen meget behændigt i foråret 2016 ændrede beregningsmetode i kommuneplanen. En ændring så 17.920 m2, som kommuneplanen oprindeligt gav plads til, bliver til 21.000 m2. Det er jo at snyde borgerne”, siger Ole Holleufer, der derfor ønsker at få sendt sagen tilbage til miljø-, plan- og teknikudvalget.
 
Læs også: DR Kontant sætter fokus på Furesø
“Borgerne er kommet med en hel række forsalg til at få planen ordentligt på plads, og ved at sende sagen retur til udvalget, kan vi måske også undgå, at de meget flot istandsatte kassernebygninger bliver skæmmet. Vi i byrådet skal behandle Furesøs nuværende og kommende borgere med respekt – og ikke blot ofre en masse forvaltningsressourcer på at forklare, at alt er godt og borgerne i Laanshøj har misforstået det hele”, lyder det fra Ole Holleufer.

null

Publiceret 20 March 2017 11:51

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV