Naturstøttepunkt Hjortøgaard præmieret for god byggeskik

Foreningen Furesø By og Land har præmieret Hjortøgaard for god byggeskik

For enden af Sandet, ved flyvestationens nordlige indgang, modtages besøgende i området i dag af en flot infostander med nytrykte plancher og kort over Præstesøfredningen og flyvestationen. 40 meter mod øst fanges øjet af et futuristisk udseende bygningsværk 'Vingen' med en skal af korroderende stål - á la Farum Midtpunkt - og viser, at her er Naturstøttepunktet Hjortøgaard.
Vingen er tegnet af Primus Arkitekter ApS og er tænkt som en arkitektonisk hilsen til flyvestationen. Vingen har plads, både inden- og udendørs, til 30 personer, det være sig en skoleklasse, en børnehave, en vandrergruppe, tilhørere til et foredrag om naturen, ja, hvem som helst der har lyst at slå sig ned - måske blot for at nyde en madpakke. Og netop det, at der er plads til alle, der gerne vil opleve den storslåede natur ved flyvestationen, er kendetegnende for Hjortøgaard.
Forleden dag blev Hjortøgaard præmieret af foreningen Furesø By og Land for god byggeskik.
“Det er vi naturligvis stolte af”, siger Hjortøgaards formand Ulrick Moos.
“Vi var på forhånd spændt på offentlighedens reaktion på den noget særprægede bygning midt i den grønne natur. Glædeligvis har det været 'thump up' fra alle sider”, siger han.
Men Hjortøgaard er meget andet end 'Vingen', for hvis man bevæger sig yderligere 100 meter mod øst, til tomten efter den nedbrændte Hjortøgaard, møder man en nyopført bålhytte, der allerede er taget flittigt i brug af spejdere og andre gæster i området. Snobrød går aldrig af mode Få meter herfra har Driftsgården sammentømret 'Tingstedet', en stor cirkulær bænk af massiv eg, god til al rundkredspædagogik, men også til hvil og eftertanke.
“Alle er velkomne til at benytte udestøttepunkterne, men pas godt på dem”, lyder det fra Ulrick Moos.

Publiceret 03 April 2017 10:04

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV