Venstre inviterer på byvandring om nedrivningsplaner

Partiet vil gerne høre borgernes mening om planerne om at nedrive det gamle rådhus, fjerne bevoksningen langs Paltholmvejen og ændre udformningen af Paltholmvejen, så biltrafik blandes med cyklister og gående

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Kommunens planer om måske at nedrive det gamle rådhus i Farum er blandt emnerne, når Venstre inviterer til byvandring Farum 2. maj kl. 18.30. Byvandringen går fra Farum Rådhus via Farum Bytorv til Bybækskolen.
Fik du læst: Nu begynder renoveringen af Farum Hovedgade

'Venstre vil gerne høre din mening om kommunens planer om at nedrive det gamle rådhus, fjerne bevoksningen langs Paltholmvejen og ændre udformningen af Paltholmvejen, så biltrafik blandes med cyklister og gående, der vil krydse vejen for at komme til/fra Bybækarealet til Bytorvet', skriver Venstre i en pressemeddelelse og fortsætter:

'Nogle af planerne er allerede vedtaget, mens andre er på vej. Venstre har som det eneste parti stemt imod.'

'Alle interesserede er velkomne til at møde op og debattere planerne - og måske bringe helt andre ideer på banen,' oplyser Venstre, der har inviteret Foreningen Folkehaver i Farum til at deltage i arrangementet.

Premiere i Kirke Værløse

Venstre havde fornylig premiere på en nyskabelse i Furesø politik, nemlig bydelsmøder, hvor deltagerne først er på bydelsvandring og bagefter er i dialog med borgerne. Premieren fandt sted i Kirke Værløse.

Her var hovedbudskaberne fra borgerne: 'Ned med hastigheden i Kirke Værløse'. 'Lad os få en mere sikker skolevej til Søndersøskolen.' 'Nu skal I ikke plastre hele bydelen til med kritikløs udbygning, så vi kommer til at ligne ligegyldige Rødovre.'
Læs også: Historisk bygning trues af nybyggeri: Kommunen ønsker seniorboliger

Det var byrådsmedlem Lars Carpens, der tog imod de mange henstillinger, men også gode råd, om konkrete forbedringer af trafiksikkerheden ikke mindst for skolebørnene. Det blev blandt andet påvist, at overgangen fra Knud Hjortøsvej/Lejrvej var meget mangelfuld og usikker.

Borgerne foreslog ligedes, at de kaotiske afsætningsforhold ved Søndersøskolen blev strammet op, og der var stor utålmodighed med med trafikafviklingen på Kirke Værløsevej og Kollekollevej, ikke mindst i myldretiden, fremgår det af en pressemeddelelse fra Venstre.

Lars Carpens gav borgerne ret i, at forbedringerne skal gennemføres i et langt hurtigere tempo.

“Venstres møde havde besøg af 30 borgere. Det er yderst tilfredsstillende for os, specielt fordi dialogen og bunken af ideer fra borgerne blev så lovende stor,” siger byrådsmedlem Jakob Karter.

null

Publiceret 25 April 2017 07:00

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV