Ole Holleufer, der allerede sidder i byrådet for LA er sammen med Tine Hessner, der stiller op ved kommunalvalget for De Radikale enige om, at Bybækskolen ikke er attraktiv nok som ramme for et nyt ungdomsuddannelsestilbud.

Ole Holleufer, der allerede sidder i byrådet for LA er sammen med Tine Hessner, der stiller op ved kommunalvalget for De Radikale enige om, at Bybækskolen ikke er attraktiv nok som ramme for et nyt ungdomsuddannelsestilbud.

Byrådskandidater:

“Bybækskolen er ikke attraktiv nok for de unge”

Den gamle Bybækskole er ikke attraktiv nok for de unge som ramme for en ny erhvervsskole. Sådan lyder udmeldingen fra Ole Holleufer og Tine Hessner

Af
Helene Stolle

Forleden dag havde det nuværende byrådsmedlem Ole Holleufer (LA) og Tine Hessner, der stiller op til det kommende kommunalvalg for De Radikale, sat hinanden stævne på den gamle Bybækskole i Farum. Agendaen for mødet var Campus Furesø, det erhvervsrettede 10. klassestilbud, der på grund af for lav interesse ikke kommer op at stå til det kommende skoleår, som ellers var planen.
“Ideen om Campus Furesø er rigtig god. Men når der kun var 17 tilmeldinger, skal vi nok se på, hvad det er, der skal til for at få de unge til at vælge lige netop den uddannelse”, lyder det fra Ole Holleufer, der tilføjer, at Bybækskolen måske ikke er det bedste sted for en ungdomsuddannelse.
Fik du læst: Åbent hus hos Furesø Teater: Flemming Jensen præsenterer sæsonens program
“Jeg tror simpelthen ikke på, at stedet her er attraktivt for de unge - heller ikke selvom det er stationsnært og på tæt på Farum Bytorv. Her er slidt og for småt og virker mere som en praktisk løsning på ledig lokalekapacitet”, siger han, mens Tine Hessner forklarer, at hun er overbevist om, at de gamle lokaler har betydning for de unges valg.
Læs også: Interessen svigter: Erhvervsuddannelsen på Bybækskolen bliver ikke til noget
“Selvfølgelig har det indflydelse, hvordan skolen tager sig ud. Forældre vil gerne sende de unge i et tilbud, som ligner, at det er kommet for at blive – et tilbud der tager sig selv alvorligt. Og de unge vil gerne til en lækker skole, hvor der er investeret. Jeg synes simpelthen ikke, det er startet ambitiøst nok”, siger hun til Furesø Avis.

Nytænk tilbuddet

Tine Hessner og Ole Holleufer er enige om, at en nytænkning af den erhvervsrettede 10. klasse er nødvendig. I den nytænkning skal alle interessenter af erhvervsuddannelserne involveres, altså de unge, deres forældre, lærere og vejledere, andre elever, erhvervsliv og folk med viden om attraktive uddannelsesmiljøer.
“Nærmiljøet skal også inddrages aktivt. Vi skal sætte Furesø på landkortet med et stærkt tilbud – det fortjener de unge”, lyder det fra de to byrådskandidater.

null

Publiceret 15 May 2017 07:22

SENESTE TV