Kommunen ønsker etagebyggeri på kollekollevej:

Borgerne er kritiske

Af
Helene Stolle

For mere end et år siden blev de tre faldefærdige bygninger på hjørnet af Kollekollevej og Værløse Station revet ned - herunder den gamle spejderhytte, hvor Alugod-spejderne holdt til, da den var voldsomt angrebet af svamp. Grunden er udlagt som centerområde i kommuneplanen og ejes af Furesø kommune, og tilbage i januar 2016 fortalte Niels Thygesen, der er by- og kulturdirektør i kommunen, til Furesø Avis, at planen for området var at bruge den til kontor, administration eller liberalt erhverv. De planer er nu rykket et skridt nærmere, for i øjeblikket er forslag til Lokalplan 132 i offentlig høring.
Læs også: Kommunen: Ingen konkrete planer for tom grund
Ifølge forslaget til Lokalplan 132 kan der på området, der i borgermunde omtales som Spejdergrunden, opføres et kontor- og boligbyggeri i op til tre etager, og det vækker langt fra begejstring.
Alternativet rykkede for nylig ind på Spejdergrunden med havebord og stole for at gøre forbipasserende opmærksomme på, at grunden, der de seneste år er blevet til et grønt område i Værløse, bør bevares som sådan.
“Området bør bevares grønt uden det monstrøse byggeri, som kommunens lokalplanforslag lægger op til”, siger Hanne Juel, der er byrådskandidat for Alternativet, til Furesø Avis.
Hun undrer sig over, at Furesø Kommune ikke har orienteret borgerne mere om lokalplanforslaget og lægger ikke skjul på, at hun mener, der savnes mere gennemsigtighed i kommunens planer.
“Det er meget uheldigt, at man i denne tid, hvor kommunen holder kaffemøder om en ny medinddragende proces, lader dette lokalplanforslag komme som en tyv om natten. Det ligner alt for meget processen om Laanshøj - en proces som alle vist ønsker ugjort”, lyder det fra Hanne Juel, der fortsætter.
“Her i Furesø kommune er vi rige, og vi burde derfor se på andre værdier end at få tilbygget kommunens grønne områder for at få penge i kassen”.
Fik du læst: Endelig: Årets første Rokkedysse-jordbær er kommet
Også helt almindelige borgere er kritiske overfor lokalplanforslaget. 
“Kære kommune, hvorfor tror I, vi bor her? På grund af de grønne områder eller på grund af et ønske om at være en stor, tætbebygget forstad?”, skriver Andrea Klinkby i sit høringssvar til lokalplanforslaget.
“Kirke Værløse, Flyvepladsen og Jonstrup er allerede bebygget og ved at blive bebygget ud over alle rimelighedens grænser. Det grønne område ved 'Vulkanen'/Skovlinien skulle også skæmmes af boliger, og nu påtænker I at bebygge den dejlige grønne grund, med gamle, store træer, som giver luft og lys for biler og cyklister på vej til og fra motorvejen. Lad 'Spejdergrunden' på Kollekollevej ligge. Lad os beholde den grønne oase midt i stenørkenen - eller bebyg den allerhøjst med en ny spejderhytte og lad så spejdere og borgere fælles nyde og bruge det grønne areal. Spejderne mangler sikkert også gode faciliteter ligesom stort set alle andre foreninger her i kommunen”, skriver hun videre, mens en anden borger, Katrine Bidstrup mener, at kommunen mangler at informere borgerne om planerne. 
“Naboerne i området frygter, at dette bliver en 'Laanshøj-sag', hvor man ignorerer borgernes protester ved at gemme sig bag Kommuneplanen. Beboerne i området er aldrig blevet informeret om, at der på spejdergrunden kunne blive tale om et 75 meter langt og 15 meter højt byggeri”, skriver hun i et debatindlæg her på furesøavis.dk, hvor hun også gør opmærksom på, at der i forslaget “hverken er taget hensyn til skyggeforholdene for beboerne i området eller taget højde for indbliksgener for naboerne”.
 

null

Publiceret 16 May 2017 13:26

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV