Se billederne:

Flere end 3.000 besøgte Skolelandbrugets høstmarked

Solen skinnede, og Skolelandbruget i Stavnsholt summede af aktivitet, da årets høstmarked fandt sted i søndags den 20. august - og i år blev der sat rekord i antallet af besøgende

Af
Af Maj-Brit Petersen

grøn guide Furesø kommune

”Jeg håber, at nogle af alle de mennesker der er på loppemarked også kommer herhen”, lød det lidt uroligt fra Jens Otte fra Stengården inden åbning af årets høstmarked på Skolelandbruget. 
Men al uro og ængstelse var fordampet som duggen på græsset, da først klokken blev ti, og portene blev stået op – folk strømmede til og det blev de ved med lige indtil lukketid.
”Det er helt vildt, jeg har aldrig oplevet så mange mennesker på høstmarkedet før – her har været langt over 3.000 besøgende” lød det glad fra Kai, mens han tager mod penge for endnu et solgt glas honning. En udtalelse der kun blev bekræftet af de øvrige stadeholdere – hvor flere kunne meddele om rekordsalg.
Som altid var Stengården et stort trækplaster med sine lækre økologiske grøntsager og æg, ligesom der var gensynsglæde over blandt andre Rokkedyssegårds bær, Ninas pileflettede kurve og Gourmandiets hotdogs.
Men også de nye boder blev der taget godt imod: De besøgende var meget interesserede i Toftevangs lækre uldprodukter og økologiske vin, der er dyrket på deres egne marker, ligesom køen til Ristet Rugs madvogn hvor der blev solgt lækre økologiske rugbrødssandwich ind imellem var meget lang. Og Farum Folkedansere sørgede som noget nyt for at børn og barnlige sjæle kunne få sig en svingom til musikken fra Værløse Musikanterne.
Selvom vejret viste sig fra sin gode side, slap arrangementet ikke helt fra lidt regnbyger indimellem. ”Men det gør ikke noget – så rykkedede folk bare ind i teltene, og vi fik lidt ekstra travlt med popcornene” lød det glad fra Morten Palner, leder af fritidshjemmet Solhøjgård.
”Det har været en vild oplevelse – en rigtig god dag. Og jeg glæder mig allerede til næste år” lød det fra Johnny Skjoldborg Krog, der som den nye leder af Skolelandbruget oplevede sit første Høstmarked.
Til næste år afholdes høstmarkedet søndag den 19. august – og det er det er tyvende gang det afholdes.
 
 
 

Publiceret 22 August 2017 08:43

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV