Se billeder:

Solvangskolens indvielse blev fejret med løb og flag

Der er ryddet op efter PCB, og nye lyse lokaler har set dagens lys

Af
Af Kristina Pihl

Efter to et halvt år med byggeri efter fund af PCB blev Solvangskolens ungemiljø indviet fredag. Det nye ungemiljø skal huse skolen 6-9. klasseselever og består af nye klasselokaler, nyt science-miljø og nyt hjemkundskabslokale. Renoveringen af Solvangskolen har kostet 80 mio. kroner. Borgmester Ole Bodo Christensen (A) var med til at indvie ungemiljøet.
“Vi skulle rydde op efter en mere end 40 år gammel PCB-forurening, og heldigvis var der politisk og lokalt her på skolen stor vilje til at benytte mulighederne til at skabe et bedre undervisningsmiljø,” lød det fra borgmesteren.
Eva Rask og Zeynep Tunakor fra 6.B er to af de elever, der har deres daglige gang i det nye ungemiljø. De fortæller begge, at de er glade for de nye lokaler.
“Det er rigtig godt lavet, og jeg kan rigtig godt lide det. Jeg tror også, der er rigtig mange, der bliver glade for det,” fortæller Zeynep Tunakor, og Eva Rask bakker op “de nye lokaler er rigtig flotte, og det er godt for skolen at få noget nyt”.

Løb og fejring

Indvielsen faldt også sammen med den årlige skolernes motionsdag. Derfor havde alle elever, inden løbet blev skudt i gang, fået udleveret et flag, som de skulle løbe med i første runde. Skolen havde valgt at donere 5. kr. pr. omgang på en strækning på to kilometer til indretning af ungemiljøet.
“Selvom der har været flere års skoleliv i byggerod, pavillioner og flyttekasser er alle - medarbejdere, elever og forældre - gået positivt ind i det og har formået at holde elevernes læring og skoledag i centrum. Derfor synes vi, eleverne skal være med til at afgøre, hvordan vi indretter det nye læringsmiljø. For de og deres forældre har en del af æren for, at vi er nået i mål med så stort et projekt,” lød det fra skoleleder på Solvangskolen, Andreas Hundebøll.

null

Publiceret 13 October 2017 00:00

SENESTE TV