Inga i er på kontanthjælp og har ikke råd til at holde jul. Derfor har hun søgt om julehjælp hos Røde Kors. Foto. Kristina Pihl

Inga i er på kontanthjælp og har ikke råd til at holde jul. Derfor har hun søgt om julehjælp hos Røde Kors. Foto. Kristina Pihl

Enlig mor får julehjælp fra Røde Kors:

“Uden den har vi ingenting til jul”

Inga og hendes 6-årige datter er en af de 90 familier i Furesø, der har fået julehjælp af Røde Kors

Af
Af Kristina Pihl

Inga er selv vokset op i en familie, hvor julen var forbundet med hygge. Nu ønsker hun at gøre det samme for sin 6-årige datter. Men når alle regninger er betalt, er der ikke mange penge til overs til julehygge og julegaver, og derfor har hun søgt om julehjælp hos Røde Kors i Furesø.
”Den betyder rigtig meget, at vi kan få den her hjælp. Uden den ville vi ikke have nogen ting, fordi vi er i så dårlig en situation,” fortæller hun.
Inga er på grund af dårligt helbred på kontanthjælp. Kontanthjælpsloftet har betydet, at hun har mistet et sted mellem 3.000- 4.000 kroner om måneden, og det rammer ekstra hårdt i juletiden. Der er derfor ingen penge i budgettet til julegaver.
Fik du læst: Se video: Stemningsfuld morgen på Stavnsholtskolen
Med julehjælpen modtager hun et gavekort til et Coop supermarked og et mindre gavekort til noget legetøj. Særligt gavekortet til legetøj har stor betydning for hendes familie, da Ingas 6-årige datter, ligesom mange andre børn, glæder sig til pakkerne under juletræet.
”For min datter handler det meget om gaver, og derfor er det hårdt, hvis man ikke kan give hende noget, hun ønsker sig. Jeg prøver at fortælle hende, at det ikke kun handler om gaver, men at det i stedet handler om familien og om at have det hyggeligt, men det er svært at forklare en pige på 6 år,” forklarer hun.

Flere søger om hjælp

Inga er langt fra den eneste, der har søgt om julehjælp hos Røde Kors i Furesø. Røde Kors fortæller, at de i år har fået mange flere ansøgninger om julehjælp end tidligere år.
Derfor deler de frivillige julehjælp ud til 20 flere familier i forhold til sidste år. I alt modtager 90 familier i Furesø julehjælp fra Røde Kors.
Fik du læst: Furesøs klogeste 6. klasse
Tine Sahlgren er ansvarlig for Røde Kors' julehjælp i Furesø, og hun er glad for igen i år at kunne hjælpe de børnefamilier, der trænger mest op til jul.
Julehjælpen er nemlig med til at forhindre, at børnene føler sig uden for i julemåneden, hvor snakken om adventsgaver, pebernødder og julefejring fylder meget i skolen.
Fik du læst: Ny bryllupskåbe til Furesø
”Mange af dem, som søger, er arbejdsledige, på kontanthjælp eller førtidspension. De er ofte enlige med børn under 18, og så kan det være svært at få det til at hænge sammen økonomisk”, siger Tine Sahlgreb, som har været med til at dele julehjælp ud i fem år.
Tine Sahlgren fra Røde Kors fortæller, at hun møder stor taknemlighed hos modtagerne af julehjælp.
”De bliver glade, og nogle giver os et stort knus. De er meget taknemmelige for den hjælp, de får,” fortæller Tine Sahlgreen.

Glæder sig til jul

Med hjælpen fra Røde Kors' julehjælp ser Inga nu frem til juleaften, som hun skal fejre sammen med sin datter. Hun er taknemlig over, at hun har fået hjælp til at give datteren en god juleaften.
Fik du læst: Fra Syrien til Værløse: Familien Belal har skabt sig et nyt liv
“Jeg er rigtig glad for Røde Kors og alle de frivillige, der har hjulpet så meget. Det er et stort arbejde, de gør. Både min datter og jeg glæder os meget til juleaften. Min datter spørger hver dag, hvor mange dage, der nu er til juleaften, så vi skal nok få en god aften” fortæller Inga.
Røde Kors' julehjælp bliver delt ud på lørdag.
Efter artiklen her blev bragt i Furesø Avis, har Inga fået flere ubehagelige henvendelser. Derfor har redaktionen i dag den 20. december valgt at fjerne hendes efternavn.

null

Publiceret 13 December 2017 00:00