Fotogalleri og video:

Folk er vilde med lokal festival - besøgstallet slog rekord

Furesø er vild med ord. I hvert fald hvis man skal dømme efter årets læsefestival ’Lun på Ord’, der fandt sted fredag og lørdag i Galaksen, hvor 3.800 besøgende lagde vejen forbi til et stjernespækket program

Af
Helene Stolle

For fire år siden løb den første læsefestival 'Lun på Ord' af stablen i Galaksen, og medarbejderne fra Furesø Bibliotekerne samt Camille Blomst, der var initiativtager og frontløber for festivalen havde store sommerfugle i maven over, hvordan borgerne ville tage imod festivalen. En festival, der sætter fokus på litteraturen - men på en måde, hvor alle - både store og små - kan være med. En festival hvor ordene bliver talt frem for læst.
Fik du læst: Nyt hørecenter åbnet i Farum 
Dengang for fire år tilbage kunne sommerfuglene allerede flyve smukt afsted på førstedagen. Borgerne strømmede nemlig til festivalen, og siden da er besøgstallet til læsefestivalen bare steget og steget. I år var der dermed 3.800 besøgende, og det er ifølge biblioteket rekord.
I lørdags da festivalen lukkede de sidste besøgende ud fra den store sal i Galaksen efter en smuk afslutningskoncert med Steffen Brandt, blev armene løftet i vejret både hos alle bibliotekets medarbejdere og de to projektledere på festivalen, Helle Winther Olsen og Camille Blomst.
“Jeg synes faktisk, at alt er forløbet er perfekt i år. Det er en dejlig fornemmelse”, lød det fra Camille Blomst med et stort smil.

Store navne

'Lun på Ord' har gennem årene vokset sig til en festival, som de større navne gerne vil være med på. Derfor var der også mere end fyldt i Galaksens store sal, da hjerneforskeren Peter Lund Madsen gik på scenen med foredraget om, hvordan man holder hjernen i gang, og der var lige så fyldt, da multikunstneren Hella Joof indtog scenen i en snak med Camille Blomst - og Hella Joof var imponeret over festivalen.
Fik du læst: Par luskede rundt på villavej
“Det var en rigtig dejlig oplevelse, hvor vi faktisk kom godt rundt i galaksen - vi fik talt om mange vigtige ting. Det er dejligt at være et sted, hvor publikum kommer over og snakker bagefter. Jeg havde en rigtig god fornemmelse, og så var det dejligt, at der var så mange en fredag eftermiddag - faktisk i folks arbejdstid - det er jeg lidt rørt over”, sagde Hella Joof til Furesø Avis efter sin optræden.
Traditionen tro slutter læsefestivalen af med musik, og sådan var det selvfølgelig også i år, hvor Steffen Brandt gik på scenen med sin guitar og en enkelt korsanger - og han tryllebandt publikum med sine mange velkendte sange.
 Se interview med Hella Joof her fra Furesø Avis' Facebook:

Publiceret 21 January 2018 09:19

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV