“Jeg er både vred og frustreret.Det er ikke i orden, at kommunen, der driver kulturhuset Galaksen, ødelægger markedet for os andre ved at sænke priserne”, siger Deniz Celal Kilic, der i 13 år har drevetFuresøSteakhouse påVærløse Bymidte. Foto:Helene Holm Stolle

“Jeg er både vred og frustreret.Det er ikke i orden, at kommunen, der driver kulturhuset Galaksen, ødelægger markedet for os andre ved at sænke priserne”, siger Deniz Celal Kilic, der i 13 år har drevetFuresøSteakhouse påVærløse Bymidte. Foto:Helene Holm Stolle

Tidligere byrådsmedlem og restauratør:

“Kommunen tager livet af os erhvervsdrivende på Bymidten”

Deniz Celal Kilic har drevet café og restaurant på Værløse Bymidte i mange år, men nu er han tæt på at sige stop - fordi caféen i Galaksen, der drives for kommunale midler, dumper priserne

Af
Helene Stolle

“Jeg har ikke noget imod konkurrence. Men det skal være på lige vilkår”. Sådan siger Deniz Celal Kilic, der i 13 år har drevet café og restaurant på Værløse Bymidte. Og ifølge Deniz Celal Kilic, der i sidste periode var medlem af byrådet, er vilkårene det seneste lange stykke tid ikke længere lige - fordi caféen i kulturhuset Galaksen har dumpet priserne.
Læs også: Ny ejer er klar til at sætte sit aftryk på Golfcaféen
“Det kan de gøre, fordi kulturhuset drives kommunalt og selve caféen drives af frivillige. Det er meget fint for kunderne, men det er ikke godt for os andre på Bymidten”, siger Deniz Celal Kilic, der netop har indsendt en klage til Konkurrencestyrelsen, fordi han finder situationen konkurrenceforvridende.
“Det er vanskeligt at drive restaurantvirksomhed i Værløse, når den største konkurent er Furesø Kommune”, skriver Deniz Celal Kilic i klagen og understreger, at han på ingen måde har mulighed for at tilbyde retter helt ned til 50 kroner, som man kan få i Galaksen.

Forstår kunderne men...

“Faktisk må jeg nogle dage have penge med hjemmefra, når jeg tager på arbejde”, fortæller Deniz Celal Kilic til Furesø Avis og lægger ikke skjul på, at han tidligere altid havde fulde huse i sin restaurant, når der var store arrangementer i Galaksen. Men sådan er det ikke længere.
“Ved et af de seneste store arrangementer, Elviskoncerten, blev der solgt middag med i billetprisen. Det betød, at jeg den lørdag kun havde to gæster i restauranten.Det kan jeg ikke leve af”, siger han og fortæller, at han på grund af situationen har skilt sig af med stort set alle medarbejdere bortset fra en opvasker.
Fik du læst: Groft hærværk på Stavnsholtskolen: 15 ovenlysvinduer knust
“Det er rigtig sørgerligt, og det gør selvfølgelig ondt på mig - ikke kun for økonomien men også i hjertet. Og samtidig er jeg også både vred og frustreret”, siger Deniz Celal Kilic.
“Jeg kan sagtens forstå de kunder, som foretrækker de væsentligt lavere priser i Galaksens cafe, men som selvstændig erhvervsdrivende i naboejendommen har jeg ingen mulighed for at tilbyde varer til tilsvarende priser. Især ikke når kommunen lønner og samtidig søger frivillige til at drive restaurationsvirksomhed”, skriver Deniz Celal Kilic i sin klage til konkurrencestyrelsen.
Furesø Avis har forelagt sagen for Furesø Kommune og afventer svar.

Publiceret 23 January 2018 11:00