Den 14. august er der igen Storeflyvedag på den gamle flyvestation i Værløse - og igen i år vil der være flyveopvisninger, åbningstale af borgmesteren og besøg af Furesøgarden, lover arrangøren, Mikael Boutrup. Arkivfoto
Den 14. august er der igen Storeflyvedag på den gamle flyvestation i Værløse - og igen i år vil der være flyveopvisninger, åbningstale af borgmesteren og besøg af Furesøgarden, lover arrangøren, Mikael Boutrup. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Sæt kryds i kalenderen: Den store flyvedag vender tilbage

Er du også vild med fly og flyveopvisninger, så sæt allerede nu kryds i kalenderen ved den 14. august, for her vender Storeflyvedag på flyvestationen i Værløse nemlig tilbage

Mikael Boutrup er en meget glad mand for tiden. Det er nemlig lykkedes ham for andet år i træk at få samlet landets største flyentusiaster til Storeflyvedag på den gamle flyvestation i Værløse.

At gentage den store succes, som Storeflyvedag blev sidste år, har ligget den lokale flyentusiast, virksomhedsejer og formand for Furesø Erhvervsforening, som Mikael Boutrup også er, meget på sinde, og den 14. august bliver det en realitet.

Fik du læst: Sankthans: Her kan du se bål på torsdag

"Storeflyvedag er for alle flytosse - store som små. Det er nemlig dagen, hvor de kan se mange forskellige svævefly og motorfly som den flotte KZ II fra 1946 og den flotte Piper Cub L4 fra 1942", lyder det fra Mikael Boutrup, der også fortæller, at der i år vil være to store shows med kunstflyvning og faldskærmsopvisning.

"Igen i år deltager Lis Arneberg, som netop lige har deltaget i Skrydstrups Airshow med 140.000gæster. Lis laver et forrygende Airshow, som man ikke troede muligt med et svævefly. Derudover deltager Dansk Kunstflyverforening og RVator med kunstflyvning. Men Storeflyvedag er også dagen, hvor man bare kan komme nærmere på svævefly, ultralet fly, historiske fly, helikoptere og Gyrocoptere", fortæller Mikael Boutrup.

Militærudstilling

Ved Storeflyvedag den 14. august vil man som besøgende også kunne opleve en udstilling af militært udstyr fra perioden 1950 og frem.

"Det er virkelig et besøg værd. Her kan du se kampvogne, pansrede mandskabsvogne, dyse kanoner, haubitser, jeeps og Nimbus motorcykler", fortæller Mikael Boutrup og tilføjer, at Totalforsvarscentret også udstiller kørertøjer og fly fra flyvestationens velmagtsdage.

Fik du læst: Tillykke til årets første studenter

"Samtidig vil der være levende værksteder, cafe og Danmarks største modelby, hvor alt er levendegjort med elektronik, og så laver Totalforsvarscentret og en anden udstillingsplads med liveevents med beredskaberne fra blandt andet Frederiksborg Beredskab, Flyvevåbnet, Københavns Lufthavns Brandvæsen og Københavns Brandvæsen", lyder det fra Mikael Boutrup, der glæder sig til at se tusindvis af furesøborgere, der sammen med deres familie og venner har lyst til en oplevelsesrig dag på den naturskønne, gamle flyvestation.

Publiceret: 21. Juni 2016 14:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt