En af de tiltag, der er kommet ud af samarbejdet, er en ordning, der skal sikre at flere udsatte børn får et aktivt fritidsliv. Modelfoto
En af de tiltag, der er kommet ud af samarbejdet, er en ordning, der skal sikre at flere udsatte børn får et aktivt fritidsliv. Modelfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Samarbejder på tværs skaber en bedre hverdag for familier i Furesø

Røde Kors og en række andre aktører inviterer til initiativværksted tirsdag den 21. februar

Røde Kors har sammen med Frivilligcenter Furesø, Red Barnet, Furesø kommune og en stribe andre lokale aktører skabt nye initiativer og ikke mindst nye samarbejder og netværk til gavn for sårbare børn, unge og familier i Furesø.

Røde Kors, Frivilligcenter Furesø, Red Barnet og Furesø Kommune er hovedaktørerne bag projektet, der hedder 'Samskabelse i Furesø', hvor en lang række frivillige organisationer, kommunale indsatser, lokale virksomheder og boligorganisationer er gået sammen om at finde løsninger på, hvordan de kan udbrede kendskabet til de nuværende tilbud og udvikle nye initiativer til sårbare familier.

Resultatet er flere konkrete nye initiativer. Red Barnet og Fritidsvejlederne i kommunen er blot to af de deltagere, der er gået sammen og har skabt et bud på en løsning på en konkret udfordring. En ny følgeordning skal sikre at flere udsatte børn får et aktivt fritidsliv.

”Kommunens fritidsvejledning fortalte, at mange unge af forskellige årsager er udfordret i forhold til deltagelse i foreningslivet. I dag rekrutterer vi frivillige, der kan introducere og følge dem til sport og andre fritidsaktiviteter", fortæller Hans Rendbæk, der er formand for Red Barnet i Furesø, i en pressemeddelelse.

Idéen blev til virkelighed efter første møde i 'Samskabelse i Furesø'.

Styrket samarbejde

Ud over konkrete initiativer er der skabt et styrket samarbejde og netværk i lokalområdet. Blandt andet mødes alle de deltagende aktører løbende for at dele viden og følge op på initiativerne. Større viden om hinandens tilbud og samarbejder på kryds og tværs er med til at give flere børn, unge og familier med svære livsvilkår, nye muligheder og betydningsfulde fællesskaber i lokalområdet.

"Det er fantastisk at se, hvordan projektet har været startskuddet til betydningsfulde samarbejder og helt konkrete initiativer til gavn for de familier her i kommunen, som har brug for ekstra hjælp. Det styrker de familier, vi har med at gøre, fordi vi tænker mere på tværs", siger kommunaldirektør i Furesø kommune, Christine Brochdorf.

Kom og vær med

Tirsdag den 21. februar klokken 17 til 20 mødes alle interesserede borgere og repræsentanter fra frivillige organisationer, det lokale erhvervsliv, boligorganisationer og kommunale indsatser til et nyt initiativværksted, hvor der skal findes flere fælles løsninger til gavn for sårbare børn, unge og familier. Alle er velkomne. Arrangementet finder sted i Farum Arena i VIP loungen.

For tilmelding til mødet, fremsendelse af program og eventuelle spørgsmål kan du kontakt Tenna Rasmussen fra Røde Kors på telefon 21 43 02 41 eller teras@rodekors.dk.

Samskabelse i Furesø

Samskabelse i Furesø startede i maj 2015, som et samarbejde mellem Røde Kors og Familiens Fremtid i Furesø Kommune. Initiativværkstedet, som er en del af Samskabelse i Furesø, er skabt i samarbejde med repræsentanter fra Røde Kors, Red Barnet i Furesø, Furesø Kommune og Frivilligcenter Furesø. Formålet er at skabe øget trivsel og bedre netværk for børn, unge og familier, som lever under svære livsvilkår, ved at styrke netværk og samarbejde på tværs i lokalsamfundet. Samskabelsesprojektet er udviklet i et partnerskab med Egmont Fonden.

Publiceret: 15. Februar 2017 20:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt