Traditionen tro kan børnene slå katten af tønden på både Værløse Bymidte og Farum Bytorv. Arkivfoto
Traditionen tro kan børnene slå katten af tønden på både Værløse Bymidte og Farum Bytorv. Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Slå katten af tønden: Fastelavnsfest på både Bytorvet og Bymidten

Traditionen tro bliver der slået katten af tønden på både Værløse Bymidte og Farum Bytorv

Af Katrine Schwab Rolver

Der bliver lagt op til sjov og ballade på lørdag den 10. februar, når både Farum Bytorv og Værløse Bymidte inviterer til fastelavnsfest.

Der vil være tøndeslagning i tre aldersgrupper, fastelavnsboller og flotte præmier til vinderne, og både årets kattekonger og dronninger, men også årets bedst udklædte vil vinde herlige præmier. På Farum Bytorv begynder festlighederne klokken 10.30 med cirkussjov med de to klovne fra Cirkus 3, som også styrer slagets gang dagen igennem. Der bliver hængt syv fastelavnstønder op til de tre aldersgrupper.

Fik du læst: Ude godt men hjemme bedst: Tamarind vender tilbage til Bytorvet 

Klokken 11 vil Farum Kyokushin Karate slå og sparke to tønder ned, og klokken 11.30 er det så de mindstes (0-5 år) tur til at slå katten af tønden. Klokken 12 kan de 6-9 årige gribe køllen, mens de største børn mellem 10-12 år begynder tøndeslagningen klokken 12.15.

På Værløse Bymidte begynder festlighederne allerede klokken 10, hvor man kan få hjælp til at blive malet i ansigtet. Klokken 10.30 går tøndeslagningen i gang - også her er det fordelt i tre aldersgruppe - og tønderne er dekoreret flot af elever fra 0. klasse på Lille Værløse Skole.

I år er det særligt udvalgte eventyrriddere, der styrer tøndeslagningen og hjælper med til, at alle børn får en sjov formiddag.

Læs også: Slå katten af tønden i kirken 

Klokken 11.30 kåres årets kattekonger og -dronninger samt de tre bedst udklædte. Samtidig kan man tryllebindes af ballonkuntneren Magiske Kasper.

Både på Værløse Bymidte og Farum Bytorv er der gratis fastelavnsboller og kakaomælk, ligesom der er kaffe til de tålmodige forældre.

De allermindste kan også slå katten af tønden - her et billede fra Farum Bytorv. Arkivfoto
De allermindste kan også slå katten af tønden - her et billede fra Farum Bytorv. Arkivfoto
Publiceret: 06. Februar 2018 05:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Furesø Avis

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt