Kommunalvalg 2017
Matilde Powers (ny kandidat) og Lene Munck-Petersen møder borgerne i Hareskov by
Matilde Powers (ny kandidat) og Lene Munck-Petersen møder borgerne i Hareskov by
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Socialdemokraterne gik på gaden for at finde ud af, hvad borgerne elsker ved Furesø

Det er naturen, de mange kultur- og idrætstilbud samt beliggenheden tæt på København, som borgerne i Furesø er vilde med

Det viste undersøgelsen
En tredjedel af borgerne i undersøgelsen peger på naturen som det afgørende for, at det er godt at bo i Furesø. Placeringen tæt på København kommer ind på en andenplads med ca. 19 pct., mens de mange kultur-, idræts- og fritidstilbud ligger på en tredjeplads med ca. 17. pct. Herefter følger: gode boliger og indkøbsmuligheder samt gode skoler og daginstitutioner.
Undersøgelsen viste også, hvad der kan gøre Furesø bedre, og her ligger større tryghed/færre indbrud i top med 29 pct. efterfulgt af et ønske om flere senioregnede boliger fra 25 pct. af de adspurgte, mens 21 pct ønsker bedre byplanlægning/levende byer.

 For nylig slog en ny undersøgelse fast, at borgerne i Furesø er de, der allerhelst vil anbefale andre at flytte til kommunen. Faktisk ville hele 95 procent af de adspurgte i undersøgelsen gøre det, og derfor var det helt naturligt, at de socialdemokratiske byrådskandidater, da de forleden gik på gaden både i Farum, Værløse og hareskovby, ville tale med borgerne om, hvorfor det er godt at bo i Furesø - og selvfølgelig også få input til, hvad der kan gøres bedre.

Ved de tre gademøder kom byrådskandidaterne i kontakt med 150 borgere, der udfyldte et spørgeskema, og det giver et interessant billede, mener borgmester Ole Bondo Christensen.

Fik du læst: Åbent hus hos Furesø Teater: Flemming Jensen præsenterer sæsonens program 

“Det var super inspirerende for alle de socialdemokratiske kandidater - nye, som mere erfarne – at møde borgerne. Vi er helt på det rene med på, at den gennemførte undersøgelse ikke hele sandheden om Furesø. Men den kan give et fingerpeg om vigtige prioriteringer. Det er ikke overraskende, at vores dejlige natur er vigtig for mange af os. Det samme gælder vores rige foreningsliv”, skriver han i en mail til Furesø Avis, hvori han også fortæller, at det, de adspurgte borgere ønsker gjort bedre, er indsatsen mod indbrud.

“Vi har et rigtig godt samarbejde med politi og grundejerforeninger om den forebyggende indsats. Et samarbejde, som vi skal fastholde de kommende år”, lyder det fra Ole Bondo Christensen, der også fortæller, at der efter gademøderne med borgerne er kommet et katalog med gode idéer til, hvordan Furesø kan blive en endnu bedre kommune at bo i.

“Det er idéer som bedre trafiksikkerhed for skolebørn, bedre normeringer i ældreplejen og daginstitioner, mindre bureaukrati/mere handling samt bedre forhold for de frivillige”, skriver Ole Bondo Christensen

Farumborgere i fuld gang med at udfylde spørgeskemaet i Farum.
Farumborgere i fuld gang med at udfylde spørgeskemaet i Farum.
Publiceret: 15. Maj 2017 17:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere