Talentholdet til Farum Cup

Selvom talentholdssvømmerne endnu kun har trænet på langbane få gange, viste de alle imponerende takter ved at sætte personlige rekorder i stribevis til Farum Cup 2009, der udgør sæsonens største langbanestævne for talentsvømmerne. Talentholdet har lagt hårdt ud i det nye år, med en intensiv træningsweekend, hvor der blev fokuseret på det tekniske element i svømningen samt den lidt mere teoretiske del om det at være svømmer - også udenfor bassinet. Samtidig blev der også tid til at hygge med god mad, film og bordfodboldturnering.
Det gode træningsarbejde og sammenhold på holdet har medført et kollektivt løft, så der på nuværende tidspunkt trænes og præsteres bedre af holdet som helhed, end der tidligere har været gjort. Kun ganske få talentholdssvømmerne nåede ikke at sætte personlige rekorder til Farum Cup, hvilket først og fremmest skyldtes sygdom.
Deltagende svømmere fra talentholdet var Helena Daugbjerg Petersen, Signe Scharf, Lisa Steen Duus, Maja Hjuler, Martine Taagholt, Rikke Jørner, Emil Grovn, Emil Brohus Nielsen, Nikolas Thuesen, Marcus Andersen, Mads Jørner, Daniel Christian, Jonas Olsson, Philip Greve, Oscar Kokholm og Jonas Thuesen.
Først og fremmest bør talentholdet som helhed fremhæves, eftersom der blev svømmet mange virkeligt stærke tider hjem.

Der blev vist flot svømning ved Farum Cup

Der blev vist flot svømning ved Farum Cup

Øvelse på langbane

En medvirkende årsag til dette, er sandsynligvis den koncentrerede mængde langbanetræning, der er blevet gennemført op mod netop dette stævne. Hvis man skal fremhæve nogle af de svømmere, der leverede ekstraordinære præstationer, må det være: Lisa Steen Duus (1997) havde en forrygende weekend og leverede store personlige rekorder i alle sine starter. At Lisa i den seneste tid har haft problemer med sygdom, gør ikke hendes præstationer i bassinet ringere! Lisa er meget alsidig, hvilket hendes måske flotteste løb, 200 medley, også vidner om. Med denne weekends resultater står Lisa ikke tilbage for de andre stærke talentholdspiger fra årgang 1997.
Emil Grovn (1998) viste imponerende fremgang i sine 3 starter 50, 100 og 200 fri. Emil har forbedret sin crawlteknik meget på det seneste, og begynder nu at blande sig i den stærke gruppe af drenge årgang 1998 på talentholdet. Derudover begynder Emil også at markere sig flot på den danske rangliste for hans aldersgruppe.
Mads Jørner (1998) svømmede personlige rekorder hjem i alle sine starter, der bestod af 50 fri, 50 fly, 100 ryg og 100 fri. Mads markerede sig som stævnets bedste dreng for årgang 97 og yngre i hans crawl og rygcrawl løb. Mads har en fremragende konkurrencementalitet, og han formår næsten altid at slå til, når det gælder.
Maja Hjuler (1997) fortsætter sin stabile fremgang og svømmer fremragende tider i 50 og 100 fly, 50 og 100 bryst samt 200 medley. Maja er på forhånd kvalificeret til DÅM i 100 fly. Men det virker meget sandsynligt, at hun yderligere kvalificerer sig i bryst og medley, efter nogle solide præstationer i disse discipliner.
BV

Der var svømmere i alle størelser, ved stævnet i Farum Svømmehal

Der var svømmere i alle størelser, ved stævnet i Farum Svømmehal

Publiceret 25 January 2009 00:36

SENESTE TV