Den nye kunstgræsbane i Hareskovby forventes at stå klar den 5. august. Foto: Hareskov IF fodbold

Den nye kunstgræsbane i Hareskovby forventes at stå klar den 5. august. Foto: Hareskov IF fodbold

Endelig:

Hareskovby får en kunstgræs-bane

Det har været en lang og hård proces, men nu kan Hareskovby godt begynde at glæde sig til byens nye fodboldbane

Af
Martin Warming

Martin Warming

Hareskov IF Fodbold kan næsten ikke få armene ned af ren og skær begejstring.
Politikerne i kultur-, fritids- og idrætsudvalget besluttede nemlig forleden at frigive de penge, der allerede var sat af til at bygge en kunstgræsbane i Hareskovby.
Og det glæder selvfølgelig fodboldklubben, der længe har haft en kunstgræsbane på ønskesedlen.
"Det er da en fantastisk nyhed. Vi glæder os som små børn, til den stå færdig. Ikke kun på vores egne vegne, men også på hele lokalområdets vegne", fortæller Jakob Schou, der er formand for kunsbaneudvalget i den lokale fodboldklub.
Han ser store perspektiver i den nye kunstgræsbane, som han mener vil komme hele lokalområdet - inklusiv Hareskov Skole - til glæde.
I dag har Hareskov IF Fodbold en del udfordringer med at få træningstid nok om vinteren på kunstgræsbanen i Værløse, og selv om Jakob Schou selvfølgelig glæder sig over, at der nu langt om længe kommer en kunstgræsbane i Hareskovby, så ærgrer han sig samtidig lidt over, at der skulle gå så lang tid.
"Det har været en lang og hård proces, og sagen har vel nærmest slidt de første tre formænd op. Men nu ser vi heldigvis ikke flere forhindringer på vejen, og nu begynder vi at planlægge åbningsfesten", lyder det fra Jakob Schou.
Men det er ikke kun fodboldspillerne i Hareskovby, der kan begynde at glæde sig. Kommunen vhar også frigivet penge til at udskifte det eksisterende kunstgræstæppe på bane 5 ved Farum Park. Det samlede budget for etablering og renovering af kunstgræsbanerne - inklusiv etablering af lysanlæg i Hareskovby - vil beløbe sig til 8,4 millioner kroner. Dog vil den kommunale bevilling 'kun' være 6,9 millioner kroner, da Hareskov IF bidrager med en million kroner i medfinansiering, og Farum Boldklub bidrager med en halv million kroner i medfinansiering.
Den nye kunstgræsbane i Hareskovby skal etableres på Månedalstien overfor Hareskov Hallen, og hvis alt går efter planen, vil den være klar til at blive taget i brug den 5. august i år.

Publiceret 15 February 2016 14:00

SENESTE TV