Springgymnasterne har ikke faciliteterne for sig selv i deres tildelte haltid. Foto: Lars Koch, GHGShooters

Springgymnasterne har ikke faciliteterne for sig selv i deres tildelte haltid. Foto: Lars Koch, GHGShooters

Pres på springfaciliteterne i Søndersø Idrætscenter

Springgymnasterne fra Værløse Gymnastikforening ønsker mere plads i springhallen, de mener, at de har trukket en nitte sammenlignet med skiløbere og svømmere

Af
Af Anne Lønstrup

I marts skal sportsklubberne i Furesø Kommune indgive deres ønsker til næste sæsons fordeling af plads og timer i kommunens haller.
Formanden for Værløse Gymnastikforenings godt 1.200 medlemmer, Gitte Dahl, er parat til at kæmpe for mere plads. Hun har siden sidste sommer protesteret over de pladsforhold, som springgymnasterne fra gymnastikforeningen fik tildelt i denne sæson.
Fik du læst: Nyt liv på Akacietorvet: Folkekirkens Nødhjælp flytter ind
”Den nye springhal i Søndersø Idrætscenter åbnede i september 2016, og med tre nye haller burde en del af kommunens halproblemer være løst,” indleder Gitte Dahl, formand for Værløse Gymnastikforening.
”Problemet er, at vi i noget af vores haltid kun har adgang til gulvarealet og én springgrav, mens to andre springgrave og de to store trampoliner er optaget af henholdsvis skiklubben og familiesvømmerne. Den tildeling er vi langt fra tilfredse med,” konstaterer formanden, som tilføjer, at Værløse Gymnastikforening har mange flere medlemmer i hallen af gangen end de to andre klubber.
Gitte Dahl har fremført sin utilfredshed over for kommunen og for de to andre klubber. Foreløbig med kun lille udbytte. ”I starten fik vi kun gulvarealet, mens de to andre klubber fik samtlige springfaciliteter. Efter et møde blev vi tilbudt den ene springgrav. Jeg var kommet med ingenting og fik en lille smule, så jeg sagde bare tak og amen, men jeg var stadig ikke enig i fordelingen,” siger formanden for Værløse Gymnastikforening.
Hun har spurgt kommunen, om de ville komme ud og forklare forældrene, hvorfor gymnastikforeningen ikke har hele hallen, for hun kan ikke forklare det. Men hendes opfordring var forgæves.

Stor efterspørgsel

Søgningen til gymnastikforeningen steg markant, da Søndersø Idrætscenter blev bygget. Men mellem 23 personer må finde sig i en plads på ventelisten, fordi foreningen ikke fik den adgang til den nye springhal, som de havde drømt om.
Fik du læst: Dyreklinikken kommer til dyrene
”Vi kunne godt bruge hele hallen i de timer, vi har fået tildelt. Så ville vi heller ikke have ventelister. Vores protester er foreløbig ikke blevet hørt, men jeg kæmper videre. Jeg håber sørme, at vi får bedre vilkår ved næste lokaletildeling,” siger hun.

Gitte Dahl håber, at Værløse Gymnastikforening kan få mere plads i næste sæson. Foto: Lars Koch, GHGShooters

Gitte Dahl håber, at Værløse Gymnastikforening kan få mere plads i næste sæson. Foto: Lars Koch, GHGShooters

Klar til politisk debat

Tine Hessner (B), som er ny formand for Udvalget for Kultur, Fritid og Idræt forstår til fulde springgymnastikkens ønske om mere haltid. Hun ved godt, at der er rift om springgravene i Søndersø Idrætscenter og ser det som tegn på, at kommunen har fået relevante og gode faciliteter til idrætslivet.
”Jeg forstår til fulde springgymnastikkens ønske om endnu mere haltid. Men som politiker vil jeg nødig blande mig i den konkrete lokalefordeling, som er lagt ud i et lokalefordelingsudvalg under folkeoplysningsudvalget, hvor tildeling sker en gang årligt,” siger hun.
Fik du læst: Se billederne: Fodboldfest i Farum Arena
”Derimod vil jeg tage initiativ til, at tildelingerne evalueres samt til en politisk debat om de principper vi lægger til grund for lokalefordeling og prioriteringen mellem bredde/elite; børn/voksne og eksisterende klubber/nye klubber. Og så tror jeg, det er væsentligt, at vi hjælper til, når dialogen mellem brugerne er svær,” lyder det fra Tine Hessner.

null

Publiceret 16 January 2018 06:30