Temafoto.

Temafoto.

Børn skal spille basketball i NBA

75 børn fra Gladsaxe/Furesø bliver del af verdens bedste basketball-liga

75 børn fra Gladsaxe/Furesø bliver del af verdens bedste basketball-liga, når 60 danske folkeskoler og fritidsklubber fra hele landet skal dyste mod hinanden som hver sit officielle NBA-hold i skoleturneringen 'Jr. NBA League' i Danmark fra februar til juni 2018.

Jr. NBA League er udbredt i mere end 25 lande verden over og blev afholdt for første gang i Danmark sidste år med stor succes af NBA's officielle danske samarbejdspartner BørneBasketFonden. I år udruller BørneBasketFonden den landsdækkende skoleturnering i samarbejde med Basketligaen, og det betyder bl.a., at den danske Jr. NBA-liga er vokset til det dobbelte med i år 60 deltagende folkeskoler og fritidsklubber fra hhv. København, Frederiksberg, Århus, Odense, Farum, Gladsaxe, Ballerup, Gentofte, Hørsholm, Næstved, Svendborg og Horsens. Hver skole/klub stiller med 15 spillere fra 4.-6. klassetrin.

Fra Gladsaxe/Furesø deltager Lyngholmskolen, Buddingeskole, Solvangsskolen, Stavnsholtskolen og Gladsaxe lokal. Skolerne og klubberne har selv udvalgt spillerne til holdene, som efter lodtrækning får tildelt et ægte NBA-holdnavn og dertilhørende originale NBA-spilleruniformer.

"Vi glæder os helt vildt til endnu engang at udrulle verdens sejeste skoleturnering og give mere end 900 danske skolebørn en helt unik oplevelse, hvor de ikke alene får mulighed for at have det sjovt med basketball og spille mod børn fra andre skoler i Danmark, men også bliver en del af noget så stort og prestigefyldt som NBA," siger Jens Erik Nielsen, Jr. NBA League projektkoordinator hos BørneBasketFonden.

I hver af de 12 divisioner skal der spilles otte kampe fordelt over fire stævner, og de 32 bedst placerede hold kvalificerer sig til et stort finalestævne, som afvikles i juni 2018. Her deltager også en NBA-spiller, som vil være med til at lave træningssessions for børnene og stille op til foto, autografskrivning, snak og 'highfives'. 

De kvalificerede deltagerhold, kampprogram og den løbende stilling i turneringen vil løbende kunne ses på www.jrnba.dk

Publiceret 18 February 2018 06:00

SENESTE TV