Chasing Cancellara er et forholdvis nyt løb i Danmark, hvor det kun har været afviklet to gang. Foto: Ritzau Scanpix

Chasing Cancellara er et forholdvis nyt løb i Danmark, hvor det kun har været afviklet to gang. Foto: Ritzau Scanpix

Chasing Cancellara kommer til Furesø:

“Det er helt fantastisk”

Cykelløbet Chasing Cancellara kommer til Furesø til september, og det vækker begejstring i Farum Cykelklub

Af
Af Kristina Pihl

Til sommer kan den tidligere professionelle cykelrytter Fabian Cancellara opleves i Furesø, når hans cykelløb Chasing Cancellara kommer til kommunen.

Chasing Cancellara er et 55 km langt motionsløb med den tidligere enkeltstartskonge i front. Løbet er både åbent for amatører og de mere øvede, det eneste krav er, at man kan stille et hold bestående af fire ryttere. Hvert hold skal jagte den tid, som Fabian Cancellara starter med at sætte med sit hold.

Fik du læst: Fuld fart op lokal O-løbeklub

“Det er helt fantastisk at løbet kommer til Furesø. Det kan måske bidrage til, at Furesø bliver en endnu større cykelkommune, og så håber jeg, at det giver flere medlemmer til Furesøs cykelklubber og at flere kommer ud og cykle,” lyder det fra Eske Rasmussen, der er bestyrelsesformand i Farum Cykelklub.

Planerne for cykelløbet har været behandlet i udvalget for kultur, fritid og idræt og senest økonomiudvalget, der ved sidste udvalgsmøde valgte at støtte op om projektet.

En tilløbsstykke

Arrangøren bag løbet er firmaet Virtu Cycling, der ejes af den tidligere Tour de France-vinder Bjarne Riis. Virtu Cycling har ønsket, at cykelløbet starter og slutter i Farum og får rute gennem Farum Hovedgade. Eske Rasmussen håber derfor, at løbet kan tiltrække mange tilskuere.

Fik du læst: For første gang: Klovneløb kommer til Værløse

“Det er altid sjovt at starte i en by, hvor der forhåbentlig er mange tilskuere. Det gør det bare til en helt speciel oplevelse. At Fabian Cancellara kommer, tror jeg helt sikkert kan tiltrække mange mennesker, og så tror jeg, der kommer cykelmotionister fra hele Sjælland,” fortæller han.

Farum Cykelklub vil også forsøge at stille et hold eller to til løbet, men om klubben har chancer for at slå den tidligere storrytters tid, tør Eske Rasmussen dog ikke spå om.

Løbet kan opleves i Furesø 2. september.

Publiceret 14 May 2018 00:00

SENESTE TV