Sebastian Terp, der startede sin ro-karriere i Roklubben Furesø, arbejder nu efter et lidt skuffende EM benhårdt på at blive udtaget til landsholdet.

Sebastian Terp, der startede sin ro-karriere i Roklubben Furesø, arbejder nu efter et lidt skuffende EM benhårdt på at blive udtaget til landsholdet. Privatfoto

Tidligere Furesø-roer om EM: "Det var en blandet oplevelse"

Det gik ikke helt, som den tidligere Furesø-roer, Sebastian Terp, havde håbet på til EM. Men nu ser han fremad og arbejder hådt på at blive udtaget til landsholdet

Af
Kimmie Hetland

Efter et indledende heat torsdag 2. august gik Sebastian Terp, der begyndte sin ro-karriere i Roklubben Furesø, videre til C-finalen søndag 5. august, hvor han fik roet sig til en 14. plads.

”Det var en blandet oplevelse, fordi jeg havde håbet på en noget bedre placering, men de andre roere havde et meget højt niveau og var både ældre og mere erfarne. Men selvfølgelig er det alligevel stort at have været med”, sådan siger Sebastian om sin deltagelse ved EM i roning, der netop har fundet sted i Galsgow.

Der var kun tre uger til, at EM' et skulle løbe af stablen, da Sebastian Terp på sin fødselsdag fik at vide, at han skulle deltage, så det kom som noget af en overraskelse. Han havde dog håbet at komme med i top 12.

Gode reaktioner

Før starten var Sebastian meget nervøs, fordi han på listen over deltagere havde set, at det var nogle meget dygtige roere, som han skulle op imod. Dog lykkedes det ham at få en god start og at hænge på de første 500 meter. Derefter satte nogle af roerne tempoet op og Sebastian faldt bagud.

Men han har alligevel fået en masse gode reaktioner på, at han var med til EM.

”Der er kommet mange søde opslag", siger Sebastian og fortæller, at hans mor desuden var med under hele mesterskabet, og at hans far var der lørdag og søndag til at bakke ham op.

Målet er landsholdet

Lige nu træner Sebastian meget målrettet, for han har store ambitioner med roningen. Han håber på at blive udtaget til landsholdet i slutningen af september, så han kan blive professionel roer.

Til udtagelsen kommer de tre bedste roere direkte med på landsholdet, mens resten skal vurderes yderligere. Den gruppe, som Sebastian gerne vil med på til landsholdet, er samtidig den mindste, så han får hård konkurrence.

Publiceret 08 August 2018 09:30