Cheftræner Kenneth Jessen, til venstre, og Peter Frederiksen er to af tre personer bag et nyt tennisakademi i Farum. Privatfoto

Cheftræner Kenneth Jessen, til venstre, og Peter Frederiksen er to af tre personer bag et nyt tennisakademi i Farum. Privatfoto

Farum får et tennisakademi

Pladserne er ved at være fyldt ud på nyt akademi. "Vi er et supplement til klubberne," siger direktør

Af
Jens Berg Thomsen

tennis Farum Tennisakademi har set dagens lys. Det nye akademi, der skal hjælpe spillere på 10-18 med at blive gode, har 25 pladser her i foråret, og de er ved at være fyld ud, siger det nye akademis direktør Peter Frederiksen.

"Akademiet er et supplement til klubberne - ikke en konkurrent," siger han til Furesø Avis.

"Som det er i dag, så kommer du i en elitegruppe, hvis du er "god nok". Men hvis du ligger lige under, så er man lidt på herrens mark, især hvis man ikke har "tennisforældre", der kan hjælpe en. Så er man på bar bund, for tennissporten er lidt sær, for du står selv for at finde eksempelvis turneringer og sørge for mentaltræning," siger han.

Akademiet sørger for netop de ting, forklarer han. Man kan købe sig ind i forskellige pakker.

"Klubberne har eliten i form af elitegrupperne. Men de har ikke ressourcerne til at "føde" eliten. Det er der, vi kan hjælpe," siger han.

Bag akademiet står Kenneth Jessen, der har boet i Farum hele sit liv og forsøgte at oprette et tennisakademi for nogle år siden. Det er de tanker, der nu bliver vakt til live igen med Peter Frederiksen som direktør og Thomas Wahl som sportschef.

"Man ser flere akademier i udlandet, men i Danmark er det noget nyt, og det er også derfra, vi har ideen," siger Peter Frederiksen, der forklarer, at akademier især er et fænomen i Frankrig og Spanien.

Holder til i klub

"Vi begynder i Farum, men tanken er, at vi på længere sigt skal have satelliter rundt omrking i landet," siger Peter Frederiksen.

Lige som sine to makkere, er han selv tidligere tennisspiller, og så er han også selv uddannet tennistræner.

Akademiet holder til i Farum Tennisklub.

Publiceret 31 March 2019 00:00