Danmarks to bedste duatleter, Marie Brandt Schultz fra Værløse og Line Brandt Pedersen fra Silkeborg har været til europamesterskabet i duatlon. Pressefoto

Danmarks to bedste duatleter, Marie Brandt Schultz fra Værløse og Line Brandt Pedersen fra Silkeborg har været til europamesterskabet i duatlon. Pressefoto

Duatlon: Marie Brandt Schultz helt til tops i Europa

HareTri-triatlet nummer fem i Europa

Sport Lørdag 11. maj blev de officielle europamesterskaber i duatlon afviklet i Viborg. Atleter fra hele Europa kæmpede om international hæder i duatlon på middeldistancen – 10 kilometer meget kuperet løb i centrum af Viborg efterfulgt af 60 kilometer cykling i kuperet terræn, og så igen 10 kilometer kuperet løb.

Mesterskabet blev for de danske atleter samtidig en kamp om det danske mesterskab i disciplinen. På kvindesiden var Danmark blandt andet repræsenteret af Marie Brandt Schultz, der bor i Værløse og repræsenterer Hareskovens Triathlon Klub.

Det var en dag, hvor det danske hold kunne være stolt. Marie Brandt Schultz blev nummer fem i Europa, og samtidig var hun den bedste placerede dansker, og derfor blev hun efter løbet kåret som danmarksmester i duatlon for tredje år i træk.

Resultatet var godt, når man tænker på, at størstedelen af verdenseliten i duatlon var samlet i Viborg for at kæmpe om europamesterskabet.

Hurtig første løbetur

Allerede på den første løbetur på 10 kilometer rute i centrum af Viborg blev der lagt hårdt pres på. Sidste års nummer tre fra verdensmesterskaberne i duatlon på middeldistancen, Georgina Schwiening fra England, ramte skiftezonen efter de 10 kilometer i tiden 33 minutter og 44 sekunder. Englænderen var skarpt forfulgt af sidste års verdens- og europamester, Sandrina Illes fra Østrig, og verdensranglistens nummer et, Melanie Maurer fra Schweiz. Danske Schultz ramte skiftezonen som nummer otte efter 35 minutter og 32 sekunder.

Cyklingen foregik på en meget kuperet rute på 30,3 kilometer omkring Viborg, der skulle gennemføres to gange. Marie Brandt Schultz gennemførte en meget solid cykling og kørte sig frem på 6. pladsen. Men – endnu vigtigere – danskeren fik kørt sig meget tæt på top 3, og med en god anden skiftezone, hvor Marie var hurtigst, var HareTri-atleten nu kun 1.12 min. fra bronzepladsen.

Så tæt på medalje

Den sidste løbetur på 10 kilometer i Viborg fik stor betydning for det endelige resultat. Marie Brandt Schultz var tæt på 3. pladsen og fik også hentet flere, men desværre ville engelske Alice Hector det anderledes, og hun løb stille og roligt fra danskeren, der imidlertid kom op på 4. pladsen. Den placering tabte hun dog på sidste stigning kort før mål, hvor den nu detroniserede verdens- og europamester fra sidste år, Sandrina Illes fra Østrig, gik forbi Marie og var i mål 11 sekunder foran danskeren.

”Jeg er super stolt af min præstation. Hele verdenseliten var samlet i Viborg, og jeg fik mig kæmpet hjem til en femteplads. Det var helt utrolig hårdt til sidst, og da Sandrina fra Østrig overhalede mig på sidste bakke, havde jeg mest af alt bare lyst til at lægge mig ned på brostenene. Der var helt udsolgt! Men jeg kom i mål – og der stod mine tre børn heldigvis og ventede på mig. Det er uanset hvad den bedste præmie, man kan vinde”, siger Marie Brandt Schultz.

Publiceret 17 May 2019 05:45