Farum Boldklubs seniorherrer har sikret sig endnu en sæson i Sjællandsserien. Modelfoto: Stockadobe.com

Farum Boldklubs seniorherrer har sikret sig endnu en sæson i Sjællandsserien. Modelfoto: Stockadobe.com lassedesignen - stock.adobe.com

Farum Boldklubs herrer overlever i Sjællandsserien

Flere end 100 tilskuere overværede, hvordan Farum Boldklubs 1. seniorhold satte tingene på plads og manede enhver tvivl om overlevelse i Sjællandsserien til jorden.

Efter et forfærdeligt efterår lå Farum Boldsklubs seniorherrer på en sidsteplads i Sjællandsserien, og der skulle en ekstra ordinær indsats til for at overleve i rækken. Det kom der så i forårssæsonen, hvor fem sejre og kun to nederlag var en mere end godkendt indsats.

Sæsonens sidste kamp blev vanskelig. Her skulle Farum møde rækkens nummer tre fra Herstedøster, og allerede i begyndelsen af kampen var Farum voldsomt presset, men et stærkt spillende bagerste forsvar bestående af Jonas Lorentzen, Tobias Trampedach samt de to backer Christian Mørk og Alex Berger viste en heroisk modstand, og hvad disse spillere ikke nåede, tog målmanden Martin S. Kristensen sig af.

Som det ofte går, slog det pressede hold kontra, og Farums Kasper Wiese blev spillet fri i tæt under mål, hvorefter han køligt lagde bolden i nettet til 1-0.

Anden halvleg startede hæsblæsende med et voldsomt pres på Farums mål, og da Farums Magnus Hassing fik en ti minutters udvisning et kvarter før tid, var der meget nervøsitet at spore i Farums rækker. Men på et kontraangreb lykkedes det for Farums Michael Agunbiade at slippe fri og lægge bolden i nettet til 2-0.

I overtiden blev der dømt straffespark til Herstedøster, efter at en afslutning ramte Jonas Lorentsen på en udstrakt arm. Ud over straffesparket kostede det et rødt kort til Lorentsen. En højlydt protest fra Kasper Wiese endte med at denne måtte give Lorentzen følgeskab på bænken. Brøndbyøster omsatte sikkert straffesparket til scoring. Med tre minutter tilbage kom der ikke yderligere scoringer, og Farum kunne ånde lettet ud efter, at al tvivl om placeringen i Sjællandsserien i den nye sæson var manet i jorden.

Sejren betød, at Farum endte på turneringens 7. plads, hvilket Farums træner Peter Alsted efter en sæson med en endda meget smal trup var mere end begejstret for.

hhs

Publiceret 14 June 2019 08:26