Landsholdspilleren Line Røddik er nu en del af FC Nordsjælland - både på og udenfor banen. Foto: FCN

Landsholdspilleren Line Røddik er nu en del af FC Nordsjælland - både på og udenfor banen. Foto: FCN

FCN henter forstærkning: Line Røddik skal styrke klubben både på og udenfor banen

Landsholdspilleren Line Røddik blev tirsdag eftermiddag præsenteret som både ny spiller og aktiv træner for akademiholdenes piger og drenge

Af
Helene Holm Stolle

Midt i den rebrandt event, FC Nordsjælland havde inviteret sine partnere til tirsdag eftermiddag, kunne Søren Christensen, der er administrerende direktør i FCN, smile bredt, da han fik at vide, at et lægetjek af en ny spiller, netop var gået igennem. I samme moment kom landsholdsspiller Line Røddik Hansen ud fra spillertunnelen.

Line Røddik Hansen skal både spille for FC Nordsjælland og være med til at bygge videre på hele FCN-projektet uden for banen.

"Det er en af de allerstørste i dansk kvindefodbold, som vi får til FCN, og vi er hamrende stolte over, at Line vil være med til at flytte kvinde- og pigefodbolden herhjemme endnu et stykke ved at være en del af vores klub og organisation. Vi har oplevet Line som meget interesseret i hele vores projekt med et akademi for de yngre talentfulde piger, som har en drøm om at blive professionelle og drive deres talent til det maksimale, og samtidigt et førstehold, som skal kunne spille med om medaljer i landets bedste række", siger Søren Christensen og fortæller, at Line Røddik Hansen har besøgt FCN i flere omgange og holdt sig opdateret fra den dag, klubben lancerede deres planer og ambitioner.

"Hun skal ikke bare være en god spiller her. Hun skal gennem sin personlighed, sin uddannelse og sin erfaring være med til at bygge videre på et unikt projekt i dansk fodbold", slår Søren Kristensen fast.

Midt i den bagende sol på banen, der i øjeblikket på grund af udskiftning af underlag og kunstgræs mere minder om en badestrand end en fodboldbane, gav Line Røddik Hansen da også udtryk for, at hun længe har vidst, at hun ville til FCN, når hun kom hjem.

Line Røddik lagde ikke skjul på, at hun er glad for at vende hjem til Danmark og kunne være med til at give noget tilbage til dansk fodbold, da hun tirsdag eftermiddag blev præsenteret som nyt medlem af FCN-familien. Foto: Helene Holm Stolle

Line Røddik lagde ikke skjul på, at hun er glad for at vende hjem til Danmark og kunne være med til at give noget tilbage til dansk fodbold, da hun tirsdag eftermiddag blev præsenteret som nyt medlem af FCN-familien. Foto: Helene Holm Stolle

"Jeg har været på en helt fantastisk rejse. Det har været ni og et halvt år i udlandet. Jeg har levet drømmen, men nu er drømmen anderledes. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at komme, og det føles rigtig godt at komme herop", lød det fra Line Røddik Hansen, der ser frem til at sætte sit aftryk i FCN.

"Det her projekt er noget dansk fodbold har brug for, og jeg er rigtig glad for, at jeg både kan bidrage som spiller og uden for banen, hvor jeg kan bruge min uddannelse og erfaring til at træne unge mennesker og samtidig lære og udvikle mig som en del af en dygtig administration i en innovativ professionel fodboldklub. Jeg glæder mig bare til at blive en del af det hele og komme i gang", lyder det fra Line Røddik Hansen.

Fakta om Line Røddik Hansen

Forsvarsspilleren Røddik er fra Birkerød og kommer nu hjem til Nordsjælland efter en lang karriere i udlandet, der bl.a. har budt på ophold i flere klubber i Sverige, Lyon i Frankrig, Barcelona i Spanien og senest Ajax Amsterdam i Holland.

Hun har spillet 132 landskampe for Danmark siden debuten i 2006 og er tidligere kåret til årets bedste kvindelige fodboldspiller i Danmark.

Ved siden af fodbolden har hun færdiggjort sin uddannelse og er kandidat i idrætsvidenskab.

I FCN skal hun ikke kun være spiller men også træne akademihold for både drenge og piger samt være en del af administrationen, som arbejder med fortsat at flytte kvindeholdets vilkår, præstationer og kommercielle rammer i FCN.

Publiceret 26 June 2019 10:11