Frederik Siem Pedersen, som har svømmet mod de store navne. (Privatfoto)
Frederik Siem Pedersen, som har svømmet mod de store navne. (Privatfoto)
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Til Stævne med Michael Phelps

Af Birger Vick
Det var et imponerende felt af verdensklassesvømmere, der var samlet til World Cup stævner i Stockholm og Berlin i midten af november. Det vrimlede med verdensrekordholdere, OL medaljetagere og altså også Michael Phelps. Farum Svømmeklub var også repræsenteret ved Frederik Siem Pedersen, der var med på det danske landshold. Avisen har taget en snak med Frederik om World Cup og det nært forestående EM på kortbane i Tyrkiet.

“Hvordan var han så, Michael Phelps, verdens måske allerstørste atlet?”

“Han er meget populær, og det var uanset om det var i Stockholm eller Berlin. Publikum heppede på ham, som var han en fra deres eget land, og alle de unge drenge fra det amerikanske hold rendte op og ned af ham hele tiden. Man kunne sagtens mærke, at Phelps var meget større end alle de andre stjerner, selvom de andre måske endda også havde fået et par OL medaljer, og selvom han egentlig ikke gjorde det så godt til stævnerne. Men udover det så er han jo bare et normalt menneske med et enormt talent indenfor svømning. “

“Hvordan var stemningen i den danske lejr ovenpå de flotte resultater?”

“Man kunne godt mærke, at det løftede stemningen og humøret, at det gik så godt. Faktisk specielt hos trænerne vil jeg sige. Hvilket jo gør det meget nemmere og sjovere at være til stævne med de samme personer i over en uge. Hvis det går dårlig kan man nemt gå og blive sur og indebrændt og så kan en uge føles som rigtig lang tid. “

“Er du tilfreds med din egen indsats ved World Cup?”

“Ja, jeg synes egentlig det gik rigtig godt. Svømmede faktisk hurtigere end jeg troede, jeg ville have gjort på det tidspunkt af sæsonen, men andet er også svært med sådan et stærkt felt. Jeg var rigtig overrasket over, at jeg formåede at slå personlig rekord i 400m fri i Stockholm, og jeg var også glad for, at jeg var i stand til at forbedre min 100m fri med over et halvt sekund fra Stockholm til Berlin bare ved at ændre noget teknisk.”

“Kommer du til at svømme stærkt til EM på kortbane?”

“Ja, det regner jeg da kraftigt med jeg gør. Har aldrig trænet så hurtigt og været i så god form op til et stævne som det her, så selvom jeg havde 2 dage med sygdom for ikke så lang tid siden, så regner jeg ikke med det kommer til at gøre noget. Jeg ser derfor meget frem til at svømme hurtigt i Istanbul og forhåbentlig sætte nogle juniorrekorder, nu hvor det er min sidste chance, inden jeg bliver senior.”

Publiceret: 07. December 2009 21:19

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere