Tove Ditlevsen var gift fire gange, fik tre børn, voksede op i et arbejderhjem i Hedebygade på Vesterbro, i en tid præget af stor fattigdom. Pressefoto
Tove Ditlevsen var gift fire gange, fik tre børn, voksede op i et arbejderhjem i Hedebygade på Vesterbro, i en tid præget af stor fattigdom. Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Tove Ditlevsen til Farum Bibliotek

Der er torsdag 14. december mellem klokken 16 og 17 foredrag på Farum Bibliotek.

Det gratis foredrag handler om forfatteren Tove Ditlevsen, som blev født i 1917 og døde i 1976, da hun begik selvmord efter mange års psykisk sygdom. Hun er berømt for sine romaner, noveller og digte og fungerede desuden som journalist og brevkasseredaktør på Familie Journalen i mere end 20 år.

Fik du læst: Sidste julestue i værkstedet

Ditlevsens tekster kredser ofte om smerte og angst tilsat barsk humor. Gennemgående tematikker i forfatterskabet er det 'brændte barn', moderskabet, ensomheden og de ægteskabelige kriser. Desuden fylder hendes alkohol- og stofmisbrug samt indlæggelser på psykiatriske hospitaler også i forfatterskabet.

Fik du læst: DR optager klassisk koncert i Galaksen

Ditlevsen var et komplekst menneske, som ikke var bange for det selvudleverende, hverken i sine klummer, i interviews eller sin skønlitterære tekster, der ofte bærer et selvbiografisk præg.

Allerede som 12-årig skrev hun sine første digte.

jbe

Publiceret: 06. December 2017 06:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Furesø Avis