Kommunalvalg 2017
Helle Katrine Møller mener, at et rigt kulturliv er mindst ligeså vigtigt for Furesø kommune som gode skoler. Arkivfoto
Helle Katrine Møller mener, at et rigt kulturliv er mindst ligeså vigtigt for Furesø kommune som gode skoler. Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Nogle vil måske mene, at Furesø Kommune ikke har råd til et rigt kulturliv, men pengene er givet godt ud - det mener Helle Katrine Møller (B), der er formand for kultur-, fritids- og idrætsudvalget

Der er kommunalvalg til november, og allerede nu er valgkampen så småt gået i gang.

“Og mens der stilles forslag til private vagtværn, lavere skatteprocent og en bedre kommunal service på kerneområderne, vil der givet vis være nogle, der vil spørge, om vi i Furesø overhovedet har råd til al den kultur, der er her”, siger Helle Katrine Møller (B), der er formand for kultur-, fritids- og idrætsudvalget - og hun kommer selv med svaret; et tydeligt 'ja'.

“Fordi kultur giver værdi - både i livskvalitet og i kroner og ører. Så pengene er givet godt ud”, siger hun og lægger ikke skjul på, at størstedelen af pengene på kulturbudgettet er frie.

“De er ikke bundet op på lovgivning, så 90 procent af budgettet er til diskussion”, siger hun men understreger samtidig, at kulturlivet tilfører Furesø Kommune en masse godt.

Læs også: Video: Det er nu årets kulturpersonlighed skal findes

“Der er skabt knap 80 nye arbejdspladser på Filmsstationen på Flyvestationen blandt andet som følge af Copenhagen Film Fund, som Furesø Kommune lægger 90.000 kroner i om året. Immigrantmuseet er statsanerkendt, Ungekulturhuset er oppe i gear, Skovhuset har høje besøgstal, og bibliotekerne vakte begejstring med Lun på Ord i vinters. Listen over vellykket og levende kultur er lang. Oven i det skal man lægge de mange foreningstilbud, som de frivillige kræfter i byen forsyner borgerne med”, siger hun og lægger ikke skjul på, det rige kulturliv, der er i Furesø Kommune, i høj grad skyldes ildsjæle.

“Kulturen kører utroligt langt på literen i Furesø på grund af de passionerede mennesker, der driver den frem – enten som ansatte eller som frivillige. Og vi skal da ikke bare være en soveby men en leveby - og man lever gennem kultur”, siger Helle Katrine Møller og fortsætter:

“Furesøborgere er storforbrugere af den kultur, som både kommunen selv og en lang række foreninger producerer. Og deltagelsen er høj. 7.000 deltog i picnicfestivalen i sommer. Knap 6.000 var i Egnsteater Undergrunden i 2016. 4.000 tilskuere overværede 21 koncerter i Kulturhuset, og 9.000 publikummere tog til koncerter i Galaksen”.

Kulturen er strategisk

For Helle Katrine Møller skal kultur ikke bare opfattes som et underholdningstilbud til borgerne. Kulturen er nemlig også en del af strategien for at gøre Furesø Kommune til et attraktivt sted at bo.

“Kulturpolitikken også et strategisk sigte. Vi skal være attraktive for folk, der søger mod hovedstadsområdet eller ud af storbyen. Kulturniveauet giver et sted klar identitet, så en aktiv kulturpolitik er i høj grad med til at sikre, at huspriserne holder eller stiger. Kerneydelser som daginstitutioner og skoler er også væsentlige parametre for byers attraktivitet, men et stærkt kultur- og foreningsliv har kolossal betydning”, lyder det fra Helle Katrine Møller.

Publiceret: 23. August 2017 15:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Furesø Avis

ANNONCER
Se flere
Furesø Avis
Seneste
Furesø Avis
Mest læste
Furesø Avis
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt